Κάποιοι πιστεύουν οτι τους απήγαγαν εξωγήινοι! Γιατί ζουν στην…παράνοια;

Μυστηριώδεις πεποιθήσεις βρίσκουν επιστημονική εξήγηση

243

Ιστορίες απαγωγής από εξωγήινους κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες.
Η κλασική εκδοχή περιλαμβάνει κάποιον να αναρροφάται από μια ακτίνα φωτός στη μέση της νύχτας και πράσινα περίεργα πλάσματα να τον υποβάλλουν σε φρικιαστικά πειράματα, όπως με πρωκτικό καθετήρα.
Οι επιστήμονες έχουν κάποιες εξηγήσεις για το γιατί οι άνθρωποι λένε μυστηριώδη παραμύθια σχετικά με αλλοδαπούς απαγωγές ή παρατηρήσεις UFO.
Ορισμένοι «άνθρωποι με φαντασία που συνηθίζουν να συμμετέχουν σεομάδες με επίσης περίπλοκες φαντασιώσεις συχνά συγχέουν τη φαντασία με την πραγματικότητα» – μπορεί να φαίνονται καλά προσαρμοσμένες, αλλά συνδυάζουν πραγματικά γεγονότα με φανταστικές εικόνες.
Σε περιπτώσεις μεγάλου άγχους, αυτοί οι άνθρωποι μπορούν επίσης να βιώσουν διαχωρισμό, στον οποίο αισθάνονται αποσπασμένοι από την πραγματικότητα.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει όταν ένα άτομο παγιδευτεί ανάμεσα στον ύπνο και στον ξύπνιο.
Όταν ένα άτομο ξυπνά πριν τελειώσει ο κύκλος του ύπνου, μπορεί να παρουσιάσει παράλυση του ύπνου,μια κατάσταση στην οποία το μυαλό του είναι ακόμα σε ονειρική φάση και οι μύες του δεν μπορούν να κινηθούν αλλά έχει συνείδηση.
Η αδυναμία να κινηθεί, το αίσθημα φόβου ή φόβου και η αίσθηση μιας άλλης παρουσίας – ίσως κακού ή κακόβουλου – είναι κοινά συμπτώματα λενε οι ειδικοί.
«Επίσης, υπάρχει μια αίσθηση πίεσης στο στήθος και η δυσκολία στην αναπνοή, καθώς και η κράτηση ή ο περιορισμός σε μια θέση που βρίσκεται: οι περισσότερες περιπτώσεις παράλυσης ύπνου περιγράφουν ότι ένα άτομο βρίσκεται πάνω στην πλάτη τους

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept