Το πνεύμα των Χριστουγέννων άγγιξε τους σταρ! Τι κοινό έχουν ο Μπόνο με τον Τομ Χανκς

138

Σε έναν εγωιστικό πολιτισμό υπάρχει πιο έντονα τις γιορτές μια εσωτερική λαχτάρα για νόημα, σκοπό και σημασία.

Οι καλές πράξεις και η φιλανθρωπία δεν θα φέρει όμως αυτόματα νόημα σε όλους όσους την ασκούν,χρειάζεται διάρκεια και όχι μονο την εποχή των γιορτών. Η επιστήμη της ψυχολογίας,  δείχνει ότι βάζοντας τις ανάγκες των άλλων πριν από τις δικές μας, μπορεί αυτός ο τρόπος να μας βοηθήσει, γιατί έτσι, θα δίνει πιο ουσιαστική η  ζωή μας, μέσα από την προσφορά.

Εξάλλου, μελέτη μεγάλης κλίμακας,  σε περισσότερους από χίλιους ενήλικες διαπίστωσε ότι όταν οι άνθρωποι ενεργούν ηθικά, όχι μόνο αισθάνονται στιγμιαία περισσότερο ικανοποιημένοι, αλλά στην πραγματικότητα αναφέρουν ότι νιώθουν μια μεγαλύτερη αίσθηση νοήματος στη ζωή τους .

Ερευνητές σε μια μελέτη που ονομάζεται «Κάνε το Καλό- Νιώσε Καλά» απέδειξαν πως όταν  οι άνθρωποι βοηθούν τους άλλους, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι.

Το επόμενο βήμα; Οι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο εξυπηρετικοί (Steger, Kashdan, & Oishi, 2008).

Έτσι, υπάρχει ένας κύκλος μεταξύ της αλληλεγγύης και της ευτυχίας.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε ορισμένους επώνυμους που δεν επαναπαύονται στα πλούτη τους, αλλά προσφέρουν. Είναι συγκινητικό να βλέπεις τους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν να κάνουν χειρονομίες που δείχνουν μεγάλη ευαισθησία.

Δειτε δύο παραδείγματα:

Ο 62χρονος ηθοποιός Τομ Χανκς την παραμονή των Χριστουγέννων έκανε μια στάση σε ένα κατάστημα In-N-Out της Καλιφόρνια μαζί με την σύζυγό του, Ρίτα Ουίλσον.Αρχικά φωτογραφήθηκε με τον κόσμο και τους υπαλλήλους υπογράφοντας και αυτόγραφα και στη συνέχεια  κέρασε όλο το μαγαζί πληρώνοντας όλα τα γεύματα .

Στα social media κυκλοφόρησαν πολλές φωτογραφίες από την επίσκεψη του ηθοποιού στο κατάστημα ενώ οι θαυμαστές του επιδοκίμασαν την πράξη του. «Είναι τόσο καλός άνθρωπος, έβγαλε φωτογραφίες με όλους μας και μας ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα. Εγώ μίλησα επίσης με την γυναίκα του», έγραψε μια γυναίκα στο twitter, με τα σχόλια των χρηστών να κινούνται σε αυτό το ύφος, κάνοντας λόγο για το «πιο κουλ ζευγάρι»

Ο ίδιος στο μαγαζί έφαγε συγκρατημένα, γιατί από το 2013 που πληροφορήθηκε οτι πάσχει από διαβήτη, προσέχει τη διατροφή του και δεν ενδίδει στους πειρασμούς του πρόχειρου φαγητού. Διαβάστε σχετικά εδώ.

Ο Μπόνο μαζί με τους U2 τραγούδησαν για καλό σκοπό

Ο τραγουδιστής και η μπάντα του συμμετείχαν στη μεγάλη συναυλία που δόθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στο Δουβλίνο με σκοπό την προσφορά βοήθειας στους αστέγους της πόλη, μέσω της Κοινότητας Simon, μία φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθάει άστεγους ή άτομα που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.

Τα μέλη των U2 ξεσήκωσαν τον κόσμο ερμηνεύοντας ένα τραγούδι από το τελευταίο τους άλμπουμ, καθώς και τα κάλαντα «Holy Night» και «O Night Divine», ενώ νωρίτερα τραγούδησαν το Baby Please Come Home, που είχε ερμηνεύσει για πρώτη φορά η Νταρλίν Λοβ το 1963.

Στη συναυλία συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι ιρλανδοί μουσικοί: Γκλεν Χάνσαρντ, Ντάμιεν Ράις, Ντάνι Ορίλι, Ίμελντα Μέι, Λουκ Κλερκίν, Μούντι και Ρόισιν Ο.

Στην Ιρλανδία υπάρχουν περίπου 10.000 άστεγοι, μεταξύ των οποίων και 4.000 παιδιά. Η φιλανθρωπική οργάνωση Inner City Helping Homeless ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 100 άτομα βρέθηκαν να κοιμούνται στο δρόμο το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept