Lovot: ένα ρομπότ για να το αγαπάς, όταν νιώθεις μόνος…

154

Η μοναξιά, ένα θλιβερό συναίσθημα απομόνωσης από τους άλλους ανθρώπους, ηθελημένα ή μη, είναι σημείο των καιρών που γεμίζει τους ανθρώπους με Η μοναξιά, ένα θλιβερό συναίσθημα απομόνωσης από τους άλλους, ηθελημένα ή μη,σημείο των καιρών που γεμίζει τις ψυχές με πίκρα. Τη μοναξιά μπορεί κάποιος να βιώσει ακόμη και όταν βρίσκεται μέσα στο πλήθος, στην παρέα του ή στην οικογένειά του, όταν αισθάνεται ξεκομμένος ή απομονωμένος, από άλλη μεριά, όμως υπάρχει πάντα η ανάγκη της αγάπης, που αφήνει ένα ακόμη δυσαναπλήρωτο κενό. Η παγκόσμια αγορά που….αφουγκράζεται τις ανάγκες του κόσμου, που γίνεται όλο και πιο μοναχικός, έχοντας όμως  την ανάγκη να αγαπήσει  εφηύρε το  lovot .

Πρόκειται για ένα μικρό ρομπότ που επιτρέπει στους κατοίκους των σύγχρονων πόλεων να διασκεδάζουν τη μοναξιά τους.

Μέχρι σήμερα, πολλοί διοχετεύουν την αγάπη τους, φροντίζοντας κατοικίδιο αλλά το 21ο αιώνα, τη θέση του κατοικίδιου παίρνει ένα ρομπότ που έχει ακόμη μικρότερες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις από ένα τετράποδο.

Το lovot χρησιμοποιεί πολλούς αισθητήρες και μια κάμερα – βρίσκονται σε μια κάψουλα που τη φέρει στο κεφάλι -, που του επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, να διακρίνει τους ανθρώπους από τα αντικείμενα. Μπορεί να σκανάρει με ακρίβεια το δωμάτιο και να βρει αμέσως τον ιδιοκτήτη του.

Κινείται πάνω σε τρία ροδάκια, βγάζει ευχαριστους ήχους  για να επικοινωνεί. Δυο μικρά πτερύγια δείχνουν  τις αντιδράσεις του: Σάστισμα, τρυφερότητα ή ότι το lovot θέλει αγκαλιά.Τα μάτια του lovot δίνουν την αίσθηση βάθους – άρα, είναι εκφραστικά και το κάλυμμα είναι touch sensitive (ευαίσθητο στην αφή), πράγμα που σημαίνει ότι αν το ακουμπήσεις, το lovot θα δείξει έκπληξη – ευχάριστη – ή επιμονή για περισσότερα χάδια.

Η ιαπωνική εταιρία ρομποτικής  που το σχεδίασε επέλεξε να το ονομάσει από το συνδυσμό των λέξεων  «αγάπη» και «ρομπότ» και  φρόντισε να  μοιάζει περισσότερο με ένα βελούδινο παιχνίδι παρά με μια μηχανή, με μεγάλα εκφραστικά μάτια του δίνουν την αισθηση πως ανυπομονούν να επικοινωνήσουν… Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο…

 

Είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά οικιακών ρομπότ της ιαπωνικής εταιρείας Groove X. Το εξέλισσαν επί τρία χρόνια, στη βάση της ιδέας «λίγη ΑΓΑΠΗ μπορεί να σώσει τον κόσμο».

«Το lovot δεν είναι ένα χρήσιμο ρομπότ που θα κάνει δουλειές για τους ανθρώπους» αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου της Groove X. «Αυτό που επεδίωξε η Groove X με την τεχνολογία δεν είναι αποτελεσματικότητα ή χρησιμότητα, αλλά ένα ρομπότ που κάνει τους ανθρώπους πραγματικά ευτυχισμένους με τον αθώο χαρακτήρα του και τις γοητευτικές χειρονομίες του, που σε κάνουν να αισθάνεσαι ικανοποίηση με το να το αγκαλιάζεις».

Ο Lovot πωλείται σε ζευγάρια για 598.000 γιεν (περίπου 5.300 δολάρια, 4.210 δολάρια ή 7.400 δολάρια ΗΠΑ) αρχικά και θα πρέπει να αρχίσει να φτάνει στους ιδιοκτήτες και να ζεσταίνει την καρδιά τους γύρω από το φθινόπωρο ή το χειμώνα του 2019.

Σημεία των καιρών…

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept