5+1 τρόποι για να βελτιώσετε την απόδοση σας στη δουλειά

Μελέτες δείχνουν τι επηρεάζει την ψυχολογία και την απόδοσή μας στο χώρο εργασίας

167

Το θέμα της επαγγελματικής απόδοσης έχει απασχολήσει κατά καιρούς δεκάδες επιστήμονες και ερευνητές ενώ αντίστοιχες μελέτες τους έχουν αναδείξει μια σειρά από πράγματα που  επηρεάζουν την ψυχολογία μας και την απόδοσή στη δουλειά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές όλα παίζουν ρόλο στο χώρο εργασίας, από το χρώμα των τοίχων σε ένα γραφείο μέχρι το τι κάνουμε στο διάλειμμα. Παρακάτω δείτε τρόπους για να βελτιώσετε την απόδοσή σας στη δουλειά

1.Απόφυγε τους λευκούς τοίχους

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Texas ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι των οποίων το εργασιακό περιβάλλον περικυκλώνεται από άσπρους τοίχους είναι πιο επιρρεπείς στα λάθη.

2.Ρύθμισε το air condition

Μια μελέτη του πανεπιστημίου Cornell κατέληξε στο συμπέρασμα πως η θερμοκρασία των 25 °C είναι η ιδανικότερη για να εργαστεί κάποιος.

3. Άσε το φυσικό φως να μπει

Η έρευνα του Northwestern University αναφέρει πως οι υπάλληλοι που έχουν παράθυρα στο γραφείο τους «λούζονται» κατά 173% περισσότερο από φυσικό φως. Αυτό τους βοηθά στο να κοιμηθούν 43 λεπτά περισσότερο κάθε βράδυ και ως εκ τούτου να έχουν καθαρότερο μυαλό το πρωί, στη δουλειά.

4. Η σιωπή είναι χρυσός

Οι μελετητές του Cornell, πέρα από τη θερμοκρασία, εκτιμούν πως όσοι είναι εκτεθειμένοι σε φασαρία έχουν αυξημένη επινεφρίνη, κάτι που δεν τους βοηθά να συγκεντρωθούν εύκολα. Έχουν επίσης αυξημένο άγχος σε σχέση με αυτούς που εργάζονται σε ήσυχο περιβάλλον.

5. Αγόρασε ένα φυτό

Tο πανεπιστήμιο του Queensland σε πληροφορεί πως το να έχεις ένα γλαστράκι με κάποιο φυτό στο γραφείο σου, ανεβάζει κατά 15% την παραγωγικότητά σου.

Τι να κάνεις στα διαλείμματα σου

Πολύ σημαντικό κατά τους ερευνητές είναι και το τί κάνουμε στα διαλείμματα της εργασίας μας. Tο ΜΙΤ προτείνει να συζητήσεις για άσχετα θέματα με τους συναδέλφους σου, το πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης να χαζέψεις στο ίντερνετ, ενώ σύμφωνα με το Journal of Experimental Psychology καλό είναι  και ένας σύντομος περίπατος.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept