Αυτές είναι οι πιο περίεργες φοβίες που έχουν οι άνθρωποι

227

Με τον όρο φοβία δηλώνεται η έντονη ανησυχία, άγχος και εμμονή ενός ατόμου η οποία υφίσταται παρότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αληθινός κίνδυνος.

H φοβία ενός ατόμου μπορεί να οφείλεται είτε σε μια άσχημη εμπειρία, είτε σε άγχος ενδεχόμενης αποτυχίας, είτε σε άλλες αιτίες. Τα αποτελέσματα πάντως είναι σίγουρα δυσάρεστα εφόσον το άτομο αναγκάζεται να αποκόβεται από δραστηριότητες που έχουν σχέση με την συγκεκριμένη φοβία και να ζουν σε άγχος ή ακόμη και πανικό όταν πρόκειται να το αντιμετωπίσουν. Σε κάθε είδος φοβίας το άτομο μπορεί να πάθει κρίση και να μην καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του. Η φοβία και ο φόβος έχουν αρκετές ομοιότητες αλλά δεν είναι απαραίτητα το ίδιο, με τον φόβο να είναι ένας μηχανισμός προειδοποίησης για την αντιμετώπιση πραγματικού κινδύνου, ενώ η φοβία μια δυσλειτουργική αντίδραση απέναντι σε μη υπαρκτό κίνδυνο και η οποία δεν προσφέρει πραγματική προστασία.

Εκτός όμως από τις πιο γνωστές και καθημερινές φοβίες, υπάρχουν και άλλες που δεν φανταζόσασταν ποτέ, ότι υπάρχουν:

Panophobia
Πρόκειται για μια γενική φοβία και όσοι την έχουν φοβούνται τα πάντα.

Nyctohylophobia
Αυτός ο φόβος έχει να κάνει με τα δάση ή τα πάρκα και το βράδυ. Και ίσως είναι μια φοβία που προέρχεται από την κοινωνία, αν αναλογιστούμε ότι ακόμη και τα παραμύθια βρίθουν τρομακτικών εικόνων μέσα σε δάση το βράδυ.

Peladophobia
Ο λόγος για την φοβία απέναντι σε φαλακρούς ανθρώπους. Πραγματικά ανεξήγητη φοβία… αλλά κάποιοι όντως υποφέρουν από αυτή.

Coulrophobia
Μια από τις πιο κοινές φοβίες είναι αυτή για τους κλόουν. Το πιο τρομακτικό μέρος ενός κλόουν, που εξηγεί εν μέρει τις όποιες φοβίες μας απέναντί του, είναι το ζωγραφισμένο χαμόγελο στο πρόσωπό του, που δεν μας επιτρέπει να δούμε τι πραγματικά «κρύβεται» πίσω από αυτό.

Nomophobia
Αυτή είναι μια από τις πιο σύγχρονες φοβίες κι όποιος την έχει ζει με το άγχος και το φόβο μήπως το κινητό του δεν έχει σήμα και κατ΄επέκταση δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ ή να συνδεθεί online στους λογαριασμούς του.

Ombrophobia
Αυτός ο φόβος έχει να κάνει με το νερό, αλλά όχι τα βαθιά νερά ή ίσως τα βρώμικα. Είναι ο φόβος της βροχής. Ορισμένοι που υποφέρουν από αυτή τη φοβία κάθε φορά που βρέχει αγχώνονται και μπορεί να πάθουν ακόμα και κρίση πανικού.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept