Δείτε τι συμβαίνει αν έχετε …εμμονή με το κινητό σας τηλέφωνο

90

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Αμερική η εμμονή με το κινητό μπορεί να προξενήσει προβλήματα στην προσωπική σου ζωή,στην εργασία σου και γενικά στην καθημερινότητα σου. Μερικά από αυτά φαίνονται εντελώς αστεία αλλά αν τα σκεφτείς λίγο βαθύτερα έχουν μια βάση.

Σύμφωνα με την έρευνα το 56% των ανθρώπων είναι κάτοχοι ενός ή και παραπάνω smartphone και είναι πλήρως εθισμένοι χωρίς να το έχουν καταλάβει.
Δείτε παρακάτω μερικά από τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε εθιστεί στο κινητό σας, σύμφωνα με τους ειδικούς:

1. Όταν δίνουμε περισσότερη προσοχή στο τηλέφωνό μας αντί στους ανθρώπους γύρω μας, μειώνουμε την αξία του ατόμου που προσπαθεί να κάνει μια συζήτηση μαζί μας. Όταν βγάζουμε το κινητό μας από την τσάντα μας κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, είναι σαν να τους λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρουν αυτά που έχουν να μας πουν και ότι τους βαριόμαστε.

2. Επιπλέον, το να δίνουμε σημασία στο κινητό μας αντί στους ανθρώπους γύρω μας κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης είναι αγενές.

3. Όταν δίνουμε περισσότερη σημασία στο κινητό μας αντί στους ανθρώπους γύρω μας, χάνουμε τη στιγμή και αυτό που συμβαίνει “τώρα”. Χάνουμε συζητήσεις, γέλια και μικρές στιγμές τις οποίες δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω. Είναι αυτές οι στιγμές που κάνουν τη ζωή μας σημαντική και όχι ένα άρθρο στο Facebook, ένα tweet ή ένα like στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

4.Όταν έχουμε εμμονή με το κινητό μας, απομακρύνουμε τον εαυτό μας από τους ανθρώπους που είναι εκείνη τη στιγμή μαζί μας. Όσο περισσότερο χρόνο περνάμε με το κινητό μας, τόσο μεγαλώνει το κενό μεταξύ μας καθώς δινόμαστε ολοκληρωτικά στη συσκευή μας με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να μπορούμε να είμαστε παρόντες σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης.

5. Η ψύχωση με το κινητό μας, μας κάνει πολλές φορές να μην αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα. Είναι προτιμότερο να διαφωνήσουμε με κάποιον κατά πρόσωπο ακόμη και αν αυτό μας είναι μη αρεστό και άβολο, παρά να διαφωνήσουμε με κάποιον διαδικτυακά. Άλλωστε κατά τη διάρκεια μιας κανονικής συζήτησης ακόμη και αν είναι διαφωνία, μπορούμε στην πραγματικότητα να μάθουμε κάτι από τον συνομιλητή μας.

6. Η εμμονή με το κινητό μας, κάνει τη ζωή να μας προσπερνά. Ηλιοβασιλέματα, το χρώμα του ουρανού, του περιβάλλον γύρω μας, τα γέλια με τους αγαπημένους μας, το αίσθημα της αγάπης όταν αγκαλιαζόμαστε με τον σύντροφό μας στον καναπέ για να απολαύσουμε μια ωραία ταινία μετά από μια κουραστική ημέρα, είναι όλα όσα έχουν πραγματική αξία για εμάς. Και αυτά είναι επίσης τα σημαντικά πράγματα που χάνουμε προτιμώντας να γράψουμε ένα μήνυμα στο κινητό μας ή να αφιερώσουμε χρόνο στο διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept