Απλές συμβουλές για να καταλαβαίνετε εύκολα τους ψεύτες

Μάθετε πως να αναγνωρίζετε αν κάποιος σας λέει ψέμματα

118

Υπάρχουν στιγμές που πραγματικά θα θέλατε να γνωρίζετε αν σας λένε ψέματα. Σκέφτεστε ώρες ολόκληρες αν εννοούν τελικά τα όσα σας είπαν και στο τέλος δεν έχετε ιδέα που να καταλήξετε.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι τρόποι να ‘’διαβάσετε’ το άτομο που βρίσκεται απέναντι σας και να καταλάβετε αν είναι πραγματικά ειλικρινής μαζί σας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι παρατηρητικότητα, γιατί το σώμα του θα σας τα μαρτυρήσει όλα. Παρακάτω λοιπόν, σας δίνουμε τα σημάδια του σώματος που θα σας δείξουν αν σας λένε ψέματα…

1. Αγγίζουν τα ευάλωτα σημεία τους σώματος τους. Είναι αντανακλαστικό για όσους λένε ψέματα. Φέρνουν τα χέρια στο στόμα ή δαγκώνουν τα χείλι τους,γενικότερα κατευθύνουν τα χέρια τους προς το πρόσωπο. Όταν ασχολούνται υπερβολικά με τα χείλι, φρύδια, στόμα και αυτιά σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά… Τα χείλι τους είναι σφιγμένα και το στόμα τους στεγνώνει.

2. Δεν σας κοιτάνε στα μάτια ή σας κοιτούν χωρίς να τα ανοιγοκλείνουν συχνά. Συνήθως όσοι λένε ψέματα παγώνουν το βλέμμα τους και δεν ανοιγοκλείνουν τα βλέφαρα τους συχνά. Κοιτούν κυρίως προς τα κάτω. Προσοχή γιατί οι καλύτεροι ψεύτες θα σας κοιτάξουν στα μάτια , αλλά ακόμα και τότε μπορείς να καταλάβεις ,διότι υπερβάλουν, κοιτούν επίμονα ή ανοιγοκλείνουν τα μάτια του περισσότερο από το συνηθισμένο ή κοιτούν δεξιά και αριστερά και αφαιρούνται…

3. Γίνονται υπερβολικά γλυκοί απέναντι σας, χαμογελάνε και αλλάζουν τον τόνο της φωνής τους. Σας καλοπιάνουν και σας χαϊδεύουν σε ξαφνικές στιγμές και χωρίς να υπάρχει λόγος. Αν δεν έχουν λόγο για να χαμογελάσουν τότε το κάνουν από νευρικότητα.

4. Δεν μένουν ακίνητοι. Γίνονται ξαφνικά υπερκινητικοί και νευρικοί. Κουνιούνται συνεχώς και αλλάζουν θέσεις ή κουνούν νευρικά τα πόδια τους. Υπάρχει βέβαια και το άλλο ενδεχόμενο να μένουν απόλυτα ακίνητοι, γιατί προσπαθούν να μην φανούν νευρικοί και θέλουν να κρύψουν την ταραχή τους.

5. Σας επιτίθενται. Το χρησιμοποιούν ως άμυνα στα ψέματα τους. Ρίχνουν το βάρος σε εσάς και τις ευθύνες .Γίνονται κακοί,υπερβάλουν και προσπαθούν με αυτόν το τρόπο να βγάλουν από το μυαλό σας ότι μπορεί να λένε ψέματα, ενώ δυσκολεύονται να απαντήσουν. Στην ουσία παίρνουν χρόνο ώστε να ξανά σκεφτούν καλύτερα το ψέμα τους.

6.Τέλος, αν σας δίνουν υπερβολικές πληροφορίες και πολλές λεπτομέρειες, χωρίς να το έχετε ζητήσει είναι ένα σημάδι ότι λένε ψέματα για το συγκεκριμένο θέμα.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept