Το «μυστικό» για καλές σχέσεις στον εργασιακό χώρο

113

Το «μυστικό» για να αισθάνεστε πιο ικανοποιημένοι στην εργασία σας ώστε να απολαμβάνετε περισσότερο την καθημερινότητάς σας στο χώρο εργασίας αναδεικνύει ανασκόπηση περισσότερων από 65 μελετών με θέμα τις καλές σχέσεις και την ψυχική υγεία στο εργασιακό περιβάλλον, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Business and Psychology.

Σύμφωνα με την ανασκόπηση το «μυστικό»  είναι ο αυθορμητισμός! Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες, η υποστήριξη μπορεί να ισοδυναμεί με την παροχή βοήθειας σε δύσκολες περιόδους κατάθλιψης, άγχους ή άλλων προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Ωστόσο η εν λόγω έρευνα όμως δεν σταματά στην ψυχική υγεία καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι, όταν συζητούνταν ανοιχτά θέματα, όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η αναπηρία ή η εγκυμοσύνη, ενισχύονταν η αίσθηση σιγουριάς, γεγονός που συνέβαλε στη γενικότερη ικανοποίηση των εργαζομένων.

Επιπλέον, από την επικοινωνία με τους συναδέλφους, μπορεί να προκύψουν όχι μόνο νέες επαφές αλλά και δυνατές φιλίες, όπως επίσης και η βελτίωση των σχέσεων και το αίσθημα απελευθέρωσης από δυσάρεστες σκέψεις που ενδεχομένως βασανίζουν την καθημερινότητά μας.

Τέλος σημειώνεται ότι το «μυστικό» για να γίνετε πιο παραγωγικοί εντοπίζεται στην οργάνωση, αν και το σημαντικότερο για την καλή ψυχική υγεία, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, είναι να είστε απλώς ο εαυτός σας και να συζητάτε ειλικρινά με τους συνεργάτες σας.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept