Τι ΔΕΝ πρέπει να λέμε σε όποιον κάνει δίαιτα

96

Στην πλειοψηφία τους όσοι προσπαθούν να χάσουν τα περιττά κιλά με δίαιτα αναφέρουν ότι οι άνθρωποι στο κοντινό τους περιβάλλον (φίλοι, οικογένεια) είναι οι πρώτοι που όχι μόνο δεν τους στηρίζουν αλλά υπονομεύουν την προσπάθεια τους.

Παρακάτω ακολουθούν εκφράσεις που πρέπει να αποφεύγονται καθώς έχει αποδειχθεί ότι ενοχλούν και πληγώνουν όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος:

 “Έλα, δοκίμασε αυτό το ωραίο γλυκάκι, το έφτιαξα ειδικά για σένα
Οι μισοί από όλους όσους κάνουν δίαιτα αναφέρουν ότι πιέζονται να φάνε τρόφιμα που δεν συμπεριλαμβάνονται στο διαιτητικό τους πλάνο και ένα 56% υποκύπτει στην πίεση, συνήθως επειδή δεν θέλει να βλάψει τα συναισθήματά εκείνου που τους προσφέρει το γλύκισμα.
“Πάμε να φάμε. Κερνάω εγώ”
Στο ίδιο μήκος κύματος με την προηγούμενη έκφραση, είναι και η συγκεκριμένη. Από ευγένεια και προκειμένου να μην πληγώσουν εκείνον που κάνει την προσφορά, τα άτομα που κάνουν δίαιτα υποκύπτουν και πάνε σε γεύμα που, πιθανότατα θα τους βγάλει “εκτός στόχων”.
“Πόση διαφορά νομίζεις θα κάνουν μερικά κιλά επάνω σου;”
Αν κάποιος έχει πολλά κιλά να χάσει, τότε το τελευταίο που θέλει ν’ ακούσει είναι ότι τα πρώτα κιλά δεν θα “φανούν” επάνω του.
“Είσαι πιο όμορφη/όμορφος με λίγα παραπάνω κιλά. Μου αρέσει η γυναίκα/ο άντρας να έχει ‘πιασίματα’”
Αυτή η έκφραση υποδαυλίζει κάθε προσπάθεια που κάνει το άτομο να φτάσει σε ένα υγιές σωματικό βάρος, ενώ ταυτόχρονα “χτυπάει” απευθείας στον ψυχολογικό τομέα και κάνει το δύσκολο έργο του, ακόμα πιο μεγάλο.
“Μην γίνεις και ανορεκτική/ός”
Είναι μια φράση που την ακούν πολλά άτομα που κάνουν δίαιτα και προσπαθούν να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες/συμβουλές του διαιτολόγου τους.

Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγονται τέτοιου τύπου εκφράσεις σε ανθρώπους που ακολουθούν συγκεκριμένη δίαιτα για λόγους υγείας.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept