Ο ιός της λιτότητας σκοτώνει την υγεία

158

Η καθημερινότητα των Ελλήνων που «στραγγαλίζεται» από τις δυσβάσταχτες (σε αρκετές περιπτώσεις) οικονομικές υποχρεώσεις, από την εργασιακή ανασφάλεια ή την ανεργία και γενικότερα από το στρες «μολύνει» αρχικά την ψυχολογία των πολιτών, σύμφωνα με tanea της Κυριακής που κυκλοφορούν.

Η οικονομική κρίση είναι η μεγαλύτερη ασθένεια που απειλεί την υγεία των Ελλήνων: αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από σειρά μελετών που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές ανησυχίες των επιστημόνων ότι η ύφεση θα άφηνε το αποτύπωμά της στον οργανισμό των πολιτών, όπως ένας ιδιαίτερα βλαβερός και απειλητικός ιός.

Η καθημερινότητα των Ελλήνων που «στραγγαλίζεται» από τις δυσβάσταχτες (σε αρκετές περιπτώσεις) οικονομικές υποχρεώσεις, από την εργασιακή ανασφάλεια ή την ανεργία και γενικότερα από το στρες «μολύνει» αρχικά την ψυχολογία των πολιτών.

Πρόσφατη έρευνα – με κύρια συγγραφέα την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ Μαρίνα Οικονόμου – καταλήγει στο ότι οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στη μείζονα κατάθλιψη και στην αυτοκτονικότητα.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, όταν το ισχυρό φύλο αμείβεται με λιγότερα από 1.000 ευρώ τον μήνα, διατρέχει υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσει κατάθλιψη ή να κάνει μαύρες σκέψεις για τερματισμό της ζωής του.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept