Έτσι μπορείς να διώξεις το άγχος…

363

Πως η yoga μπορεί να σε χαλαρώσει και να προσφέρει ευεξία, το ήξερες. Δε γνώριζες όμως το πως θα τα καταφέρεις.

Έτσι λοιπόν σου παρουσιάζουμε 6 ασκήσεις για να διώξεις την ένταση.

Οι ασκήσεις αυτές έχουν δυναμωτική δράση όταν γίνονται με τρόπο ρυθμικό και κατευναστική όταν γίνονται με κινήσεις αργές.

 

1η άσκηση
Όρθιοι, με τα πόδια ενωμένα και πολύ ίσια την πλάτη, ενώστε τις παλάμες μπροστά στο θώρακα. Στην εισπνοή, τεντώστε τα χέρια οριζόντια και μετά φέρτε τα πάνω από το κεφάλι. Σπάστε λίγο την πλάτη και σηκώστε το κεφάλι σαν να θέλετε να δείτε τα χέρια σας.

2η άσκηση
Στην εκπνοή, σκύψτε μπροστά από τα ισχία και λυγίστε ελαφρά τα γόνατά σας, μέχρι ν’ ακουμπήσετε το πιγούνι στα γόνατα.
Βάλτε τις παλάμες στο πάτωμα στο πλάι των ποδιών σας και μετά τεντώστε τα πόδια όσο περισσότερο μπορείτε. Μετρήστε τρεις αναπνοές.

3η άσκηση
Εισπνέοντας, φέρτε μακριά πίσω σας το δεξί σας πόδι, ώσπου να νιώσετε ένα τράβηγμα στη βουβωνική χώρα και ν’ ακουμπήσουν τα γόνατα και ο ταρσός στο πάτωμα.

Το αριστερό πόδι είναι κάθετο στον αστράγαλο. Τώρα, σπρώξτε τη λεκάνη προς το πάτωμα και φέρτε το στήθος μπροστά. Μείνετε σ’ αυτή τη θέση επί τρεις αναπνοές.

4η άσκηση
Εισπνεύστε, κολλήστε ολόκληρο το σώμα στο πάτωμα, τεντώνοντας καλά τα πόδια και ανασηκώστε το θώρακα για να κοιτάξετε μπροστά. Σφίξτε τους αγκώνες στο πλάι του σώματος.

5η άσκηση
Εκπνέοντας, στηριχθείτε στα χέρια σας και σηκώστε σιγά-σιγά τη λεκάνη ώστε να σχηματίσει το σώμα σας ένα τρίγωνο, Μείνετε σ’ αυτή τη θέση επί τρεις αναπνοές.

6η άσκηση
Σε όρθια στάση, φέρτε τα χέρια πάνω από το κεφάλι, σηκώστε το κεφάλι σαν να θέλετε να δείτε και μετά, εκπνέοντας, φέρτε τις παλάμες μπροστά στο στήθος για να ξαναβρεθείτε στην αρχική θέση.

Μείνετε έτσι όσο χρειάζεται για να αποκτήσετε ξανά ήρεμη αναπνοή.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept