Σοκ! Η εικόνα του σώματος «κάνει τους ανθρώπους να αυτοκτονούν

57

Οι ανησυχίες για την εικόνα του σώματος κάνουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων να πέσουν σε κατάθλιψη, ακόμη και να αυτοκτονήσουν σύμφωνα με έρευνα.

Η έρευνα σε 4.500 ενήλικες του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο αισθάνθηκε ανησυχία για το σώμα τους, με ένα στους οκτώ να έχει αυτοκτονικές τάσεις .

Το Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας, το οποίο ανέθεσε την έρευνα, δήλωσε ότι το θέμα θα μπορούσε να επηρεάσει οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία.

Η φιλανθρωπική οργάνωση θέλει τις εταιρείες διαφήμισης και κοινωνικών μέσων να ασχοληθούν περισσότερο με τον τρόπο με τον οποίο απεικονίζονται τα σώματα.

Το θέμα της εικόνας του σώματος είναι ένα από τα κύρια θέματα της φετινής εβδομάδας ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα προωθεί μια σειρά από προσωπικές ιστορίες, ως μέρος της ώθησης για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα.

Υψηλά ποσοστά κινδύνου

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος για την Ψυχική Υγεία, Mark Rowland, δήλωσε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη συνειδητοποίηση του θέματος.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι εκατομμύρια ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο αγωνίζονται με ανησυχίες για την εικόνα του σώματός τους. Για ορισμένους ανθρώπους αυτό είναι δυνητικά πολύ σοβαρό.

«Οι γυναίκες, και ιδιαίτερα οι νέες γυναίκες, παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά δυσφορίας.

«Σημαντικός αριθμός ατόμων έχουν αισθήματα αηδιασμού και ντροπής ή έχουν αλλάξει τη συμπεριφορά τους για να αποφύγουν καταστάσεις που δημιουργούν προβλήματα στο σώμα.

Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν επηρεάστηκαν μόνο οι νέοι άνθρωπο, αφού ένας στους πέντε ανθρώπους ηλικίας άνω των 55 ετών δήλωσε ότι αισθάνθηκαν άγχος εξαιτίας της εικόνας του σώματος.

Είπε επίσης ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα από τις εταιρείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και τη διαφημιστική βιομηχανία για να προωθήσει μια ποικιλία τύπων σώματος. Είπε ότι έπρεπε να υπάρχουν σαφείς τρόποι για να μην γίνεται κατάχρηση εκφοβισμός σε απευθείας σύνδεση – κάτι που η κυβέρνηση εξετάζει.

«Πολλοί άνθρωποι βρήκαν ότι τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είναι ένας σημαντικός παράγοντα που τους προκαλεί να ανησυχούν για την εικόνα του σώματός τους – και η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεώρησε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται να λάβει περισσότερα μέτρα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept