Η κατάθλιψη συνδέεται με το Πάρκινσον;

105

 depression1600x1200

Άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης νόσου του Πάρκινσον μελλοντικά, υποδεικνύει νέα έρευνα. Ερευνητές εξέτασαν 140.000 ανθρώπους που είχαν διαγνωστεί με κατάθλιψη, μεταξύ 1987 και 2012. Ταίριαξαν τον καθένα με 3 ανθρώπους της ίδιας ηλικίας και του ίδιου φύλου, που δεν είχαν διαγνωστεί με κατάθλιψη. Οι άνθρωποι που έλαβαν μέρος στην έρευνα ήταν τουλάχιστον 50 ετών μέχρι το 2005.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες για 26 χρόνια και ανακάλυψαν ότι το 1% των ανθρώπων με κατάθλιψη εμφάνισε νόσο του Πάρκινσον, ενώ το 0,4% των ανθρώπων χωρίς κατάθλιψη δεν εμφάνισε τη δεύτερη νόσο.

Η νέα έρευνα υπέδειξε επίσης ότι άνθρωποι που έχουν κατάθλιψη και πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον την εμφανίζουν νωρίτερα από ανθρώπους που δεν έχουν διαγνωστεί με κατάθλιψη. Επιπλέον, όσο πιο σοβαρή είναι η κατάθλιψη σε έναν άνθρωπο τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος εμφάνισης νόσου του Πάρκινσον. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Neurology».

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept