Ξεψύχησε σε τροχαίο το Υπέροχο Μυαλό!

120

Tzon Nash
Ο μαθηματικός Τζον Νας, ο οποίος είχε τιμηθεί το 1994 με το Νόμπελ Οικονομικών ενώ ο μακροχρόνιος αγώνας του με την ψυχασθένεια ενέπνευσε την ταινία «Ένα υπέροχο μυαλό», σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του σε τροχαίο δυστύχημα στο Νιού Τζέρσι, ανακοινώθηκε από την αστυνομία της Πολιτείας, σύμφωνα με την Ημερησία.
Το ζευγάρι βρισκόταν χθες, Σάββατο, σ’ ένα ταξί, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και έριξε το αυτοκίνητο σε προστατευτικό κιγκλίδωμα και σ’ ένα άλλο όχημα στο Τέρνπαϊκ του Νιού Τζέρσι, διευκρίνισε η αστυνομία.
Ο 86χρονος Νας και η 82χρονη σύζυγός του Αλίσια εκτινάχθηκαν έξω από το ταξί και ο θάνατός τους διαπιστώθηκε επιτόπου, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νιού Τζέρσι, αρνούμενος να σχολιάσει δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι το ζευγάρι δεν φορούσε τις ζώνες ασφαλείας.
Η ιστορία του Νας ήταν ένα σημαντικό παράδειγμα για την ανθρωπότητα, καθώς απέδειξε πως ένας άνθρωπος με σχιζοφρένεια μπορεί υπό όρους να λειτουργήσει μέσα στην κοινωνία κι όχι έξω απ΄ αυτήν.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept