ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτή η καθημερινή συνήθεια οδηγεί στην κατάθλιψη

360

 

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν ακόμη σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την κατάθλιψη.

\Υποστηρίζουν ότι τόσο η έλλειψη ύπνου όσο και ο υπερβολικός ύπνος αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες να εκδηλώσουμε την ψυχική νόσο…

Η μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον περιελάμβανε 1.800 δίδυμα αδέλφια. Στόχος των ερευνητών ήταν να διαπιστώσουν πώς η διάρκεια του ύπνου επηρεάζει την κληρονομική προδιάθεση απέναντι στην κατάθλιψη.

Οι φυσιολογικές ώρες ύπνου –7 έως 9 σε καθημερινή βάση– αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 27% όσον αφορά τον κίνδυνο κατάθλιψης. Η έλλειψη ύπνου φάνηκε να αυξάνει τον κίνδυνο στο 53% (5 ώρες ύπνου κάθε βράδυ) ενώ το ποσοστό για τις πολλές ώρες ύπνου ήταν 49% (10 ώρες ύπνου κάθε βράδυ).

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Sleep και τονίζει πόσο σημαντικό είναι να κοιμόμαστε συγκεκριμένες ώρες σε καθημερινή βάση. Οι ερευνητές δηλώνουν ότι ο ύπνος δεν προκαλεί την κατάθλιψη, όμως επηρεάζει την προδιάθεση του ατόμου απέναντι στην εκδήλωση της νόσου.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept