ΞΕΣΠΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ! Οι φωνές δεν κάνoυν καλό μόνο στην ψυχική υγεία αλλά και σε κάτι άλλο

226

FONES

Οι φωνές δεν κάνoυν καλό μόνο στην ψυχική υγεία αλλά και σε κάτι άλλο

Σίγουρα οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως όσοι ξεσπούν και βγάζουν από μέσα τους τα όσα νιώθουν, εκτονώνονται ψυχικά και νιώθουν πολύ καλύτερα από αυτούς που μέσα τους βράζουν και κάνουν υπομονή!

Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε και ανακαλύψαμε διαβάζοντας την έρευνα που έκαναν οι ψυχολόγοι Ρίτσαρντ Στέφενς του Πανεπιστημίου του Κιλ της Βρετανίας και Εμμανουήλ Κατέχης του Πανεπιστημίου του Λονγκ Άϊλαντ των ΗΠΑ, είναι πως όσοι φωνάζουν και ρίχνουν το μπινελίκι τους έχουν πέρα από καλύτερη ψυχική υγεία και μυϊκή δύναμη.

Οι επιστήμονες έκαναν δύο πειράματα. Στο πρώτο συμμετείχαν 29 εθελοντές ηλικίας 21 ετών. Αυτοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία έβριζε και ούρλιαζε πριν κάνει ποδήλατο, ενώ η άλλη ήταν χαλαρή.

Η πρώτη ομάδα είχε καλύτερες επιδόσεις στην αερόβια άσκηση.

Στο δεύτερο πείραμα 52 εθελοντές με μέση ηλικία 19 ετών χωρίστηκαν πάλι σε δύο ομάδες όπου η μία ξέσπαγε και η άλλη όχι. Μετά έκαναν και στις δύο ομάδες ένα τεστ που αφορούσε τη δύναμη της λαβής του χεριού τους.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε οι άνθρωποι που είχαν βρίσει είχαν περισσότερη μυϊκή δύναμη.

ΠΗΓΗ: Star.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept