Θέλεις παρέα το χειμώνα, αλλα τη διώχνεις το καλοκαίρι; Δες γιατί

178

Το «Σύνδρομο Εποχικών Σχέσεων” συναντάται σε εκείνους που το χειμώνα αποζητούν σύντροφο αλλά το καλοκαίρι, με τη ζέστη, βιάζονται να τον αποχωριστούν. Σύμφωνα με τον Independent, παρότι το σύνδρομο δεν έχει ιατρικά αναγνωριστεί,  είναι διαδεδομένο κοινωνικά, αφου παρατηρείται κατά κόρον στους νέους.

Όσοι θέλουν να κουνήσουν το μαντήλι, στον ανεκτίμητο σύντροφο του χειμώνα, χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για την ασταθή συμπεριφορά τους, τη διάθεση και την ανεμελιά του θέρους. Στην πραγματικότητα, δεν θέλουν να εμπλακούν σε μια ρομαντική σχέση με διάρκεια.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Madeleine Mason, πολλές φορές οι… πάσχοντες έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να το διαχειριστούν και να σταματήσουν να αλλάζουν σχέση ανά εποχή αλλά: «Στην πραγματικότητα δεν μπορούν. Ακόμη κι όταν αποφασίσουν ότι θέλουν να κρατούν το ίδιο χέρι, χειμώνα- καλοκαίρι,  συνειδητοποιούν, ότι τους είναι αδύνατον να τα καταφέρουν”, υποστηρίζει.

«Το χειμώνα και το φθινόπωρο με κάνουν να θέλω να είμαι με κάποιον στον καναπέ, να κάνουμε μαζί πατινάζ στον πάγο, να κάνω βόλτες μαζί του κρατώντας το χέρι του. Είναι υπέροχο να είσαι σε σχέση το χειμώνα. Όμως, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να είσαι μόνη το καλοκαίρι”, λέει μία 25χρονη με το εν λόγω σύνδρομο. «Οι μεγάλες βραδυνές εξορμήσεις είναι ιδανικές για περιστασιακή διασκέδαση και ξεγνοιασιά”, συμπληρώνει.

πηγή:koutipandoras.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει