Πάσχει από μια αλλόκοτη διαταραχή: Μια 8χρονη τρέφεται με πλαστελίνη

259

pica-2
Η 8χρονη Τζέσικα Γουόκερ από το Ουέικφιλντ του Δυτικού Γιορκσάιρ έχει, ομολογουμένως, πολύ περίεργα γούστα στο φαγητό… Μασουλάει πλαστελίνη, πλαστική μεμβράνη και άμμο!
Η αλλόκοτη διαταραχή που ταλαιπωρεί την Τζέσικα εκδηλώθηκε όταν ήταν ακόμη μωρό. Η μητέρα της παρατήρησε ότι το κοριτσάκι πήγαινε μπουσουλώντας έως το μπολ του σκύλου για να «κλέψει» τις κροκέτες του και προσπαθούσε να μασήσει το σαπούνι και το σφουγγάρι την ώρα που την έκανε μπάνιο! Και όλα αυτά γιατί η Τζέσικα πάσχει από Pica, μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την ακατανίκητη «λιγούρα» για αντικείμενα χωρίς διατροφική αξία για τον άνθρωπο.
Η μητέρα του κοριτσιού δηλώνει: «Είναι ό,τι πιο παράξενο έχω δει. Από τότε που γεννήθηκε η Τζέσικα, τρώει τις κροκέτες του σκύλου, λάσπη, άμμο κ.ά. Όταν την άφηνα στο σπίτι της θείας της, έτρωγε τα κεριά».
Όταν η Τζέσικα ήταν 2 ετών και πήγε σε βρεφονηπιακό σταθμό, κατέληξε στο νοσοκομείο την πρώτη κιόλας ημέρα, αφού την ώρα που έπαιζε είχε φάει την άμμο η οποία βρισκόταν στην αυλή. Τότε ήταν που η μητέρα κατάλαβε ότι κάτι πάει στραβά και αποφάσισε να συμβουλευθεί ειδικό. Οι γιατροί έδωσαν τη διάγνωση για Pica, καθώς ήταν ο μόνος τρόπος να εξηγήσουν τη συμπεριφορά της Τζέσικα.
Δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για την Pica και τα συμπτώματα που εκδηλώνει η Τζέσικα δεν δείχνουν να υποχωρούν. Η μητέρα της έχει αναγκαστεί να εργάζεται από το σπίτι, ώστε να την προσέχει συνεχώς και ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον της.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept