Γιατί είστε πάντα αργοπορημένοι;

156

Running-Late
Έρευνα που δημοσιεύεται στο «Journal of Applied Social Psychology», εξηγεί γιατί αρκετοί άνθρωποι καθυστερούν στα ραντεβού ή στην εργασία τους, από δέκα λεπτά έως και δύο ώρες.
Οι ερευνητές του San Diego State University, Jeff Conte και Jerald Greenberg, κατέληξαν στο απλό συμπέρασμα ότι, οι αργοπορημένοι άνθρωποι, πάντα, υποτιμούν τον απαιτούμενο χρόνο.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές, υποδεικνύουν δύο τύπους ανθρώπων. Τον τύπο Α και τον τύπο Β. Οι άνθρωποι τύπου Α, είναι συνήθως ακριβείς, επειδή το εσωτερικό τους ρολόι, εκτιμά ότι ένα λεπτό διαρκεί 58 δευτερόλεπτα. Οι άνθρωποι τύπου Β υπολογίζουν το λεπτό με διάρκεια 77 δευτερολέπτων και φυσικά είναι πάντα αργοπορημένοι. Τείνουν, επίσης, να είναι απλοί και συνηθισμένοι χαρακτήρες, ενώ οι άνθρωποι τύπου Α είναι πολύ πιο ενεργητικοί. Επιπλέον μελέτες αναφέρουν κι άλλους παράγοντες αργοπορίας, όπως η ευχαρίστηση στο χώρο εργασίας και η ύπαρξη οικογένειας. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι εργαζόμενοι με μικρά παιδιά, συνήθως καθυστερούν στην ώρα προσέλευσής τους στην εργασία.
Αν ανήκετε στον τύπο Β, μερικές χρήσιμες συμβουλές ίσως σας βοηθήσουν να είστε πιο συνεπείς:

  • Γυρίστε το ρολόι σας 15 λεπτά νωρίτερα.
  • Βελτιώστε την αίσθηση του χρόνου, όπως για παράδειγμα, πόσα λεπτά χρειάζεστε για να ετοιμαστείτε για τη δουλειά ή πόσο διαρκεί η διαδρομή.
  • Όταν θέλετε να ταξιδέψετε, προσθέστε πάντα 15 λεπτά στον χρόνο που απαιτείται.
  • Ξεχάστε τη λειτουργία επανάληψης στο ξυπνητήρι σας.
  • Βάλτε το κινητό να σας ειδοποιήσει την ώρα που πρέπει να φύγετε από το σπίτι.
  • Υπενθυμίζετε στον εαυτό σας, τις χαμένες ευκαιρίες στο παρελθόν.
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept