Οι Έλληνες δεν νιώθουν "ευτυχία"

178

8726485-discussion-in-a-coffee-shop-by-two-vintage-businessmen
Τα πανευρωπαϊκά στατιστικά στοιχεία της έρευνας που έδωσε στη δημοσιότητα  το Eurostat, δείχνουν πως οι Έλληνες έχουν το υψηλότερο ποσοστό δυστυχίας μεταξύ των άλλων ευρωπαϊκών λαών, γεγονός που μας δίνει την προτελευταία θέση της Ευρώπης μαζί με τους Πορτογάλους, τους Ούγγρους και τους Κύπριους.
Συγκεκριμένα, τέσσερις στους δέκα Έλληνες δεν νιώθουν ποτέ ή σχεδόν ποτέ ευτυχισμένοι, ενώ περισσότεροι από οκτώ στους δέκα νιώθουν μικρή έως μέτρια ικανοποίηση από τη ζωή που ζουν. Με κλίμακα 0 έως 10, η μέση ικανοποίηση των Ελλήνων από τη ζωή τους παίρνει 6,2 βαθμούς.
Μόνο ένα ποσοστό 12,8% των Ελλήνων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή που ζουν, το 35,5% νιώθουν ελάχιστα ικανοποιημένοι, ενώ το 51,8% μέτρια. Έτσι λοιπόν, έχουμε το υψηλότερο ποσοστό δυστυχίας στην ΕΕ, με το 42% να δηλώνουν ότι δεν νιώθουν ποτέ ή σχεδόν ποτέ ευτυχισμένοι.
Οι Φινλανδοί, Δανοί και Σουηδοί, ζουν όπως έχουν ονειρευτεί με μέση βαθμολογία 8, ως προς την ικανοποίηση από τη ζωή τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, είναι οι νέοι ηλικίας από 16 έως 24 ετών. Οι Έλληνες νέοι έχουν μέση βαθμολογία 7, ως προς την ικανοποίηση από τη ζωή τους.
Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, οι συνταξιούχοι εκφράζουν πιο χαμηλή ικανοποίηση από τη ζωή τους σε σύγκριση με τους νέους. Εξαίρεση αποτελούν οι συνταξιούχοι της Δανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Βρετανίας, της Ελβετίας και της Νορβηγίας (ηλικίες 65 ετών και άνω), οι οποίοι δηλώνουν πιο ικανοποιημένοι ακόμη και από τους 16χρονους της πατρίδας τους.
Όπως είναι αναμενόμενο, οι άνεργοι και τα άτομα με χαμηλά εισοδήματα έχουν την χαμηλότερη ικανοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με μέση βαθμολογία 5,8. Φοιτητές και εργαζόμενοι δείχνουν πιο ικανοποιημένοι  (7,8).
Αναλυτικά, η κατάταξη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στην ικανοποίηση τους από τη ζωή τους, έχει ως εξής:
Δανία, Φινλανδία, Σουηδία – 8
Αυστρία, Ολλανδία – 8
Βέλγιο – 7,6
Λουξεμβούργο – 7,5
Ιρλανδία – 7,4
Βρετανία, Γερμανία, Πολωνία – 7,3
Ρουμανία – 7,2
Μάλτα – 7,1
Γαλλία, Σλοβακία, Σλοβενία – 7
Ισπανία, Τσεχία – 6,9
Ιταλία, Λιθουανία – 6,7
Εσθονία, Λετονία – 6,5
Κροατία – 6,3
Ελλάδα, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Κύπρος – 6,2
Βουλγαρία – 4,8
Μέσος όρος ΕΕ – 7,1

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept