Οι Ελβετοί οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του κόσμου, στον "πάτο" οι Έλληνες

115

 elvetia-2

Πρώτη στη λίστα με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στην υφήλιο κατατάσσεται η Ελβετία στο σύνολο των 158 χωρών που συμπεριλήφθηκαν σε σχετική διεθνή έκθεση που δημοσιεύθηκε στη Νέα Υόρκη.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Ισλανδία, ακολουθεί η Δανία, η Νορβηγία και ο Καναδάς, ενώ στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου για τους ευτυχισμένους λαούς των χωρών βρίσκεται η Ελλάδα καταλαμβάνοντας την 102η θέση.

Την πρώτη δεκάδα των ευτυχισμένων ανθρώπων συμπληρώνουν η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 15η θέση, το Βέλγιο στη 19η, η Βρετανία στην 21η, η Γερμανία στην 26η, η Γαλλία στην 29η, η Ισπανία στην 36η και η Ιταλία στην 50ή.

Στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου βρίσκονται το Αφγανιστάν (153), η Ρουάντα (154), το Μπενίν (155), η Συρία (156), το Μπουρούντι (157) και το Τόγκο (158). Παρά την εμπόλεμη κατάσταση στο Ιράκ, η χώρα αυτή βρίσκεται στην 112η θέση, μπροστά από τη Νότια Αφρική, την Ινδία, την Κένυα και τη Βουλγαρία.

Η έκθεση αυτή που βασίστηκε για να βγάλει τα αποτελέσματα της στο προσδόκιμο ζωής με καλή υγεία, στο κατά κεφαλή ΑΕΠ, στην κοινωνική αλληλεγγύη κάθε τόπου, στην ελευθερία των επιλογών των πολιτών αλλά και στην γενναιοδωρία, γίνεται για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά και σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου της Γης του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης Τζέφρι Σακς, η κατάταξη φέτος των 13 χωρών που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις είναι ακριβώς ίδιες με πέρυσι. Διευκρίνισε μάλιστα ότι οι χώρες της πρώτης δεκάδας συνδυάζουν τον πλούτο τους με την ισχυρή κοινωνική υποστήριξη ενώ και οι κυβερνήσεις τους είναι σχετικά έντιμες και υπεύθυνες.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept