Πιπιλιές: Μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και εγκεφαλικό!

229

Η σφραγίδα της αγάπης, που αφήνει μικρές μελανιές από τα έντονα ρουφήγματα και τα φιλιά, είναι μάλλον ξεπερασμένη… Οι πιπιλιές είτε  σαν απόδειξη πάθους, είτε σαν αποτύπωμα κτητικότητας, δεν είναι και τόσο αθώες…

1. Μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλικό

Κι όμως, ένα αθώο lovebite μπορεί να προκαλέσει και τόσο σοβαρό. Το 2011 μια γυναίκα στη Νέα Ζηλανδία έπαθε εγκεφαλικό όταν ο σύντροφός της, της δάγκωσε το λαιμό, προκαλώντας της αρτηριακή απόφραξη και παράλυση σε όλη την αριστερή πλευρά. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ σπάνιο. Κάθε απότομη κίνηση του λαιμού, όπως ένας δυνατός βήχας ή φτέρνισμα, μπορεί να οδηγήσει σε ανατομή καρωτιδικής αρτηρίας. Με τον ίδιο τρόπο μια πιπιλιά μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό.

2. Μπορείς να κολλήσεις έρπη

Καθώς ο έρπης είναι μεταδοτικός, μπορεί να κολλήσεις και από μια απλή πιπιλιά. Αν ο σύντροφός σου έχει έρπη στο στόμα και σου κάνει πιπιλιά ενώ έχει ανοιχτή πληγή, μπορεί να καταλήξεις να έχεις και συ.

3. Μπορεί να αφήσουν σημάδι
Αν έχεις λεπτό δέρμα, μπορεί το δάγκωμα να αφήσει σημάδι, ειδικά αν είναι δυνατό. Έτσι, αν έχεις ήδη lovebite, μην το πειράζεις και το κάνεις χειρότερο. Άστο και θα φύγει σιγά σιγά.

Με λίγα λόγια, απολαύστε υπεύθυνα και με μέτρο. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για απλή μελανιά που φεύγει μόνη της μετά από λίγες μέρες.

Πηγή:iatrikanea.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept