«Ξηρός οργασμός»: Όταν όλα πάνε καλά, αλλά δεν βλέπετε αποτέλεσμα…

270

Η κορύφωση του άνδρα, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν συνοδεύεται από σπέρμα…

Τότε έχουμε το λεγόμενο  «ξηρό  οργασμό.»

Κατά τον οργασμό αυτό ο ανδρας, μπορεί να εκσπερματίσει πολύ λίγο ή καθόλου σπέρμα.

Πρόκειται για παλίνδρομη εκσπερμάτιση που συμβαίνει όταν το σπέρμα εισέρχεται στην ουροδόχο κύστη, αντί να ακολουθήσει την φυσιολογική πορεία και να εξέλθει μέσω της σπερματικής οδού στο πέος.

Οπότε, τα ούρα είναι “θολά” μετά τον οργασμό (επειδή περιέχουν και σπέρμα)

Η  παλίνδρομη εκσπερμάτιση μπορεί να προκαλείται από διαβήτη, σκλήρυνση κατά πλάκας, ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις και από άλλες παθήσεις ή θεραπευτικές αγωγές. Δεν επηρεάζει την ικανότητα του άντρα να έχει στύση ή οργασμό, είναι όμως παράγοντας ανδρικής στειρότητας.

Τα φάρμακα, γενικά, δεν βοηθούν αν η παλίνδρομη εκσπερμάτιση οφείλεται σε χειρουργική επέμβαση που προκάλεσε μόνιμες ανατομικές στο αναπαραγωγικό σύστημα.

Φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν παλίνδρομη εκσπερμάτιση περιλαμβάνουν ορισμένες ουσίες για διαταραχές της διάθεσης και κάποιες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης και κάποιων παθήσεων του προστάτη.

Αν κάποιο φάρμακο είναι εκείνο που δεν σας επιτρέπει να εκσπερματώνετε φυσιολογικά, θα χρειαστεί πιθανώς να ακολουθήσετε θεραπεία υπογονιμότητας -γνωστή ως υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

πηγή :iatropedia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει