“Ξηρός οργασμός”: Όταν όλα πάνε καλά, αλλά δεν βλέπετε αποτέλεσμα…

557

Η κορύφωση του άνδρα, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν συνοδεύεται από σπέρμα…

Τότε έχουμε το λεγόμενο  “ξηρό  οργασμό” κατα τον οποίο, μπορεί να εκσπερματίσει πολύ λίγο ή καθόλου σπέρμα. Στην ουσία, πρόκειται για  παλίνδρομη εκσπερμάτιση που συμβαίνει όταν το σπέρμα εισέρχεται στην ουροδόχο κύστη, αντί να ακολουθήσει την φυσιολογική πορεία και να εξέλθει μέσω της σπερματικής οδού.

Κατα συνέπεια,  τα ούρα είναι “θολά” μετά τον οργασμό, ακριβώς επειδή περιέχουν και σπέρμα.

Είναι σημαντικό να απευθυνθείτε στο γιατρό σας, γιατί η παλίνδρομη εκσπερμάτιση μπορεί να προκαλείται από διαβήτη, σκλήρυνση κατά πλάκας, ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις και από άλλες παθήσεις ή θεραπευτικές αγωγές.

Φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν παλίνδρομη εκσπερμάτιση περιλαμβάνουν ορισμένες ουσίες για διαταραχές της διάθεσης και κάποιες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης και κάποιων παθήσεων του προστάτη

Το σίγουρο είναι ότι δεν επηρεάζει την ικανότητα του άντρα να έχει στύση ή οργασμό, είναι όμως παράγοντας ανδρικής στειρότητας.

Σημειώστε πως τα  φάρμακα, γενικά, δεν βοηθούν αν η παλίνδρομη εκσπερμάτιση οφείλεται σε χειρουργική επέμβαση που προκάλεσε μόνιμες ανατομικές στο αναπαραγωγικό σύστημα.

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept