Τι να καταλαβαίνεις από τα βογγητά της γυναίκας στο σεξ

427

Τα ζευγάρια που εκδηλώνουν με φωνές την απόλαυση στον έρωτα, δεν κάνουν επίδειξη, ούτε προσποιούνται. Σύμφωνα με μελέτη, με αυτό τον τρόπο εκφράζουν πόσο απολαμβάνουν το σεξ, χωρίς να σημαίνει ότι οι …αθόρυβοι τύποι, δεν αισθάνονται το ίδιο καλά. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ληντς ανακάλυψαν ότι υπάρχει άμεση σχέση  ανάμεσα στην έκφραση της απόλαυσης και την έντασή της αλλά και στην επιβράβευση που αποζητούν οι γυναίκες για τις επιδόσεις τους.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 71 γυναίκες, ηλικίας 18 έως 48 ετών, να αποκαλύψουν πόση φασαρία κάνουν στη διάρκεια του σεξ και σε ποιο ακριβώς στάδιό του.

Οι γυναίκες παραδέχθηκαν πως κάνουν πιο πολύ σαματά, ακριβώς πριν και στη διάρκεια του οργασμού του συντρόφου τους, με τα δύο τρίτα από αυτές, να εξομολογούνται πως οι φωνές τους, βοηθούν τον σύντροφό τους να έρχεται σε κορύφωση. Παράλληλα, αποκάλυψαν πως αντιδρούν καλύτερα στον έρωτα, όταν ο σύντροφός τους εκφράζει ηχηρά την ικανοποίησή του από την ερωτική πράξη –  διότι νιώθουν πως έτσι, οι προσπάθειές τους τυγχάνουν » αποδοχής «από αυτόν.

Οι, δε, άντρες φαίνεται ότι τις επιβεβαιώνουν αφού, όπως είπαν, απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ, όταν η σύντροφός τους δεν έχει πιει το… αμίλητο νερό.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Archives of Sexual Behaviour», η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών (το 92%) εκτιμούν ότι τα βογγητά  λειτουργούν ως «επιβράβευση» των επιδόσεων του συντρόφου τους, με αποτέλεσμα να τονώνεται η αυτοεκτίμησή του και έτσι οι επιδόσεις του στο κρεβάτι.

Πηγή: athensmagazine.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει