Σεξ: Έτσι θα τραβάτε τις γυναίκες από τη μύτη

1.479

Αν δεν δίνετε σημασία στο άρωμα που διαλέγετε, σας δίνουμε τώρα,  ένα λόγο να γίνετε σχολαστικοί: Η όσφρηση φαίνεται πως είναι η πιο… σεξουαλική γυναικεία αίσθηση, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.Γιατί, όπως υποδεικνύουν τα νέα ευρήματα, οι γυναίκες με έντονη όσφρηση τείνουν να έχουν πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και να απολαμβάνουν συχνότερους οργασμούς.

Αλλά η αρχή έγινε πολύ νωρίτερα: Πριν από μια δεκαετία ο Ελβετός βιολόγος Claus Wedekind ήταν ο πρώτος που προχώρησε στην πρώτη έρευνα της ερωτικής επίδρασης των χημικών σημάτων δίνοντας σε κάποιες γυναίκες να μυρίζουν ανδρικά T-shirts και να επιλέγουν αυτά που τις «γοήτευσαν», τις μυρωδιές που τους ταίριαζαν.

Στη συνέχεια ο Wedekind συνέκρινε το DNA των γυναικών και των ανδρών και κατέληξε ότι η επιλογή των γυναικών δεν είχε να κάνει μόνο με το αγαπημένο τους άρωμα. Στην πραγματικότητα προτίμησαν τα μπλουζάκια των ανθρώπων των οποίων το σύμπλεγμα μείζονος ιστοσυμβατότητας (MHC) – ένα σύνολο μορίων στην κυτταρική επιφάνεια τα οποία καθορίζουν και τη συμβατότητα του δότου στις μεταμοσχεύσεις – ήταν διαφορετικό από το δικό τους.

Η διαφορετικότητα του MHC σημαίνει λιγότερες πιθανότητες  αλληλεπικάλυψης του ανοσοποιητικού και έτσι περισσότερες πιθανότητες για υγιείς και δυνατούς απογόνους. Θα μπορούσαμε, λοιπόν, να πούμε ότι οι γυναίκες φιλούν για να διαπιστώσουν την ανοσοποιητική τους συμβατότητα με έναν σύντροφο. Ισως ένα κακό πρώτο φιλί να μην σημαίνει απλά ένα κακό πρώτο ραντεβού αλλά και  πραγματική έλλειψη χημείας.

Η ευαισθησία στις διάφορες μυρωδιές, όπως αξιολογήθηκε από τα σχετικά τεστ όσφρησης, δεν φάνηκε να συνδέεται με τη λίμπιντο ή τις σεξουαλικές επιδόσεις, ωστόσο οι ερευνητές παρατήρησαν μια ισχυρή συσχέτιση της συγκεκριμένης αίσθησης με τη γενικότερη απόλαυση από το σεξ.

Στο πλαίσιο της πρόσφατης μελέτης τους, οι ερευνητές από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης στη Γερμανία παρακολούθησαν 28 άντρες και 42 γυναίκες ηλικίας 18 έως 40 ετών. Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε τεστ όσφρησης και απάντησαν σε αναλυτικά ερωτηματολόγια σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή, όπως η ικανοποίησή τους από το σεξ, η ερωτική τους επιθυμία και η συχνότητα των οργασμών που απολάμβαναν.

«Η οσφρητική ευαισθησία» γράφουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές στη μελέτη τους «φαίνεται να σχετίζεται με περισσότερη ευχαρίστηση από τη σεξουαλική επαφή» τόσο μεταξύ των αντρών όσο και μεταξύ των γυναικών.

Επίσης, από τα στοιχεία προέκυψε ότι οι γυναίκες με πιο… ευαίσθητη μύτη τείνουν να φτάνουν συχνότερα στην κορύφωση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

«Η αντίληψη της μυρωδιάς των σωματικών υγρών, όπως ο ιδρώτας, εμπλουτίζει τη σεξουαλική εμπειρία» καταλήγουν οι ερευνητές στα συμπεράσματα της μελέτης τους, συμπληρώνοντας πως τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν αντίστοιχες διαπιστώσεις που έχουν προκύψει από άλλες μελέτες στο παρελθόν.

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept