Γυναικείος αυνανισμός ΜΕΤΑ το σεξ: Τι δεν πήγε καλά;

650

Εάν ξεφυλλίσετε τα περιοδικά, ανδρικά και γυναικεία, θα δείτε ότι υπάρχουν πολλές “συμβουλές” και “οδηγίες” και “τεχνικές” για τον οργασμό. Αλλά η αλήθεια είναι πως όλα αυτά, αν και χρήσιμα ως πληροφορίες, δεν εγγυώνται σε κανέναν και σε καμία ότι “θα έχει καλύτερες επιδόσεις στο σεξ”, ή ότι θα πετύχει έναν ουράνιο οργασμό τόσο ατομικά, όσο και συντροφικά.  Όλοι είμαστε διαφορετικοί, σε προτιμήσεις, αγαπημένες στάσεις, ρυθμίσεις και κινήσεις στο σεξ.

Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε σε οργασμό είναι να επικοινωνείτε με τον/την σύντροφό σας.

Οι περισσότερες γυναίκες (σε ποσοστό 70-80%) επιτυγχάνουν οργασμό από την άμεση διέγερση της κλειτορίδας τους, η οποία δεν είναι εφικτή. Για τους άντρες, είναι πιο απλή (και ενίοτε πιο γρήγορη) διαδικασία. Το παράδειγμα του άνδρα που αμήχανα και διστακτικά αναρωτιέται τί δεν πήγε καλά, είναι συνηθισμένο στο γραφείο της ψυχολόγου Pamela Stephenson Connolly, αρθρογράφου στην έγκυρη βρετανική εφημερίδα Guardian «Πολλές γυναίκες επιθυμούν έναν δεύτερο οργασμό, ειδικά αν έχουν διεγερθεί πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.» εξηγεί και προσθέτει για όσους ανησυχούν:» Ίσως δεν θέλει να σας ενοχλήσει για αυτή την επιπλέον ευχαρίστηση, ή ίσως να φοβάται ότι μπορεί να την θεωρήσετε υπερβολικά απαιτητική. Πολλοί άνθρωποι -άντρες και γυναίκες- βρίσκουν ότι το είδος του οργασμού που έχουν κατά τη διάρκεια του αυνανισμού τους (για τις γυναίκες, συχνά επικεντρώνεται στην κλειτορίδα) είναι ποιοτικά διαφορετικό από αυτό που βιώνουν κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Βρίσκουν ότι ο αυνανισμός παράγει έναν βαθύτατα ικανοποιητικό συναίσθημα χωρίς το άγχος που μπορεί να συνοδεύει την σεξουαλική πράξη, επειδή ‘πρέπει’ να έχουν… καλή απόδοση στο κρεβάτι».

Με αμοιβαίες εξομολογήσεις, μάθετε τι είναι εκείνο που τον/την κάνει να ερεθίζεται και σταματήστε να… αντιγράφετε ό,τι βλέπετε στη βιομηχανία του πορνό η στα εγχειρίδια  του σεξ.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept