Έρευνα-αποκάλυψη: Γιατί οι γυναίκες φωνάζουν στο σεξ

2.730

Τα κίνητρα των γυναικών πίσω από τα ντεσιμπέλ που τα… σπάνε, δεν είναι και τόσο αθώα…

Τρεις είναι οι λόγοι για τους οποίους, σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες … φωνάζουν, όταν βρίσκονται  κοντά στην κορύφωση αλλά και  οι τρεις, δεν σχετίζονται με την απόλαυση.

Μπορεί να μιμούνται, μπορεί να βαριούνται, αλλά μπορεί και να θέλουν να τονώσουν το «εγώ» του συντρόφου τους.

Τι λέει η επιστήμη…

Τα πρότυπα, που προωθεί το Χόλιγουντ, ευθύνονται την επιμονή των γυναικών να δείχνουν φωνάζοντας όσα νιώθουν. Όπως  λένε οι σεξολόγοι,  αντιγράφουν τις  ερωτικές σκηνές, που βλέπουν και δίνουν τη δική τους παράσταση…

Μιμούνται όμως αυτή τη συμπεριφορά, όχι λόγω ασυγκράτητης ηδονής, αλλά κυρίως,για να διεγείρουν τον ερωτικό τους σύντροφο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Leeds ζήτησαν από 71 γυναίκες ( ηλικίας από 18-48 χρονών) να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια αναφορικά με τη συμπεριφορά τους στο κρεβάτι.

Μια στις επτά γυναίκες, παραδέχθηκε πως φωνάζει την ώρα του σεξ, για να επιταχύνει τη διέγερση του συντρόφου, από… βαρεμάρα ώστε να επισπεύσει το…ζητούμενο

Το υπόλοιπο ποσοστό όσων γυναικών, δικαιολογήθηκε πως φωνάζει, αλλά υποστήριξε πως πιο το κίνητρο είναι αγνό: Για να ευχαριστήσει τον ερωτικό παρτενέρ αλλά και για να του τονώσει την αυτοπεποίθηση.

Πάντως, οι απόψεις των ειδικών διίστανται, για το κατά πόσο η μέθοδος αυτή είναι πραγματικά χρήσιμη αφού η  γυναίκα που προσποιείται ότι απολαμβάνει το σεξ, δεν βοηθά τον σύντροφό της να καταλάβει,τι πραγματικά της αρέσει.

Τέλος η ίδια έρευνα αποκάλυψε πως, κάποιες γυναίκες δήλωσαν πως αρχίζουν τις … άριες κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής επειδή έχουν αρχίσει είτε να κουράζονται, είτε να νιώθουν άβολα .

Με πληροφορίες από healthreport.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει