Τι είναι η επικίνδυνη πράξη του «Stealthing» στο σεξ – Τι να προσέχετε! (ΒΙΝΤΕΟ)

913

Το “stealthing” είναι η πρακτική της αφαίρεσης του προφυλακτικού κατά τη συνουσία, χωρίς τη γνώση ή τη συναίνεση της γυναίκας.Eμπεριέχει το στοιχείο της εξαπάτησης, αφού η ερωτική πράξη, ξεκίνησε με την προϋπόθεση της χρήσης προφυλακτικού, ενώ στη συνέχεια, αυτή, εξελίχθηκε διαφορετικά.Νομικά, κάποιες γυναίκες, έχουν ήδη προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας αποζημιωση, αφού, η αθέτηση συμφωνίας και η παραπλάνηση θεωρείται σεξουαλική επίθεση, αν όχι βιασμός.

Μάλιστα, το stealthing τείνει να γίνει πολύ επικίνδυνη “μόδα”, αφού φαίνεται ότι πολλοί άντρες το κάνουν κρυφά την ώρα του σεξ από τις συντρόφους τους και στην συνέχεια “καυχιούνται” κιόλας γι’ αυτό στα social media ή στους φίλους τους.

Σύμφωνα με την Alexandra Brodsky, δικηγόρο στο Εθνικό Κέντρο Δικαιωμάτων των Γυναικών στην Αγγλία, αυτή είναι μια καινούργια πρακτική για την οποία πολλές γυναίκες φοβούνται να μιλήσουν, αλλά πολλοί “δράστες” το διατυμπανίζουν στο διαδίκτυο λες και είναι… επίδειξη ικανοτήτων.

Σε μια μελέτη που έκανε η ίδια, η πρακτική αυτή μπορεί να στείλει τους άνδρες στο εδώλιο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ποινικού δικαστηρίου στην Ελβετία, το οποίο απεφάνθη ότι αν η χρήση προφυλακτικού στο σεξ είναι “αναμενόμενη αλλά δεν εφαρμοστεί”, τότε νομικά η πράξη της συνουσίας μπορεί να θεωρηθεί σεξουαλική επίθεση.

Παρά αυτόν το δισταγμό, τα θύματα αναγνωρίζουν σαφώς ότι αυτή, η ύπουλη πρακτική ορισμένων ανδρών, είναι  “μια καταφανή παραβίαση” των δικαιωμάτων τους και θέτουν την υγεία τους σε μεγάλο κίνδυνο ενω παράλληλα, επικαλούνται και το ψυχολογικό τραύμα της σεξουαλικής επίθεσης.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept