Λιπαντικές ουσίες και σεξ- Τι πρέπει να προσέχετε

370

Η χρήση λιπαντικών για το σεξ, ενδείκνυται για να αποφεύγεται ο πόνος, αλλά και να εξαλείφεται η κολπική ξηρότητα. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση ”Journal of Sexual Medicine” ένα ποσοστό γυναικών που άγγιζε το 65,5% παραδέχθηκε ότι έχει χρησιμοποιήσει λιπαντικό στην διάρκεια των ερωτικών της περιπτύξεων και το απολαμβάνει.

Το χρησιμοποιούν είτε για να αυξήσουν την σεξουαλική απόλαυση, είτε για να διώξουν τη ρουτίνα, είτε για να μειώσουν τον πόνο της διείσδυσης, αλλά και για την ευχαρίστηση του συντρόφου τους.

Μερικές χρησιμοποιούν βαζελίνη, λάδια  ή άλλες λιπαντικές ουσίες, που δεν είναι εγκεκριμένες για τη χρήση αυτή,αλλά, αγνοούν ότι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα υγείας στην περιοχή των γενετικών οργάνων.

Όπως προέκυψε από έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια η χρήση λιπαντικών στο σεξ συνδέεται με βακτηριδιακή κολπίτιδα που συντελείται εξαιτίας της διαταραχής που προκαλείται στην ισορροπία ph του κόλπου

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept