Πως οι Βρετανοί εννοούν το σεξ…

326

Η σεξουαλική συνεύρεση για τους Βρετανούς, είναι μια υπόθεση που αρχίσει όταν έχεις βγάλει τα ρούχα σου. Ορισμένοι όμως δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα του συντρόφου, να αλλάξει γνώμη, ακόμη κι αν έχει δώσει τα πρώτα φιλιά.  Αν δεν έχεις γδυθεί λένε, δεν έχεις το περιθώριο να γυρίσεις την πλάτη και να αποχωρήσεις…

Το  50% και πλέον των Βρετανών, πιστεύει πως είναι ανεπίτρεπτο κάποιος/α να αρνηθεί τη σεξουαλική συνεύρεση, αν έχει γδυθεί. Όπως καταδεικνύει  έρευνα που διεξήγαγε φιλανθρωπική οργάνωση για τη σεξουαλική υγεία, η Family Planning Association (FPA) σημειώθηκαν «βαθιά ανησυχητικές συμπεριφορές», καθώς πολλοί από τους ερωτηθέντες υποστήριξαν ότι δεν είναι… δίκαιο κάποιος να αρνηθεί το σεξ εάν έχουν αγοράσει αλκοολούχα ποτά ή έχουν ήδη φιληθεί.

«Είναι πραγματικά ανησυχητικό ότι άνθρωποι κάθε ηλικίας πιστεύουν ότι δεν είναι εντάξει να άρει κανείς τη συναίνεσή του σε ένα εύρος καταστάσεων» σημείωση η Νατίκα Χαλίλι, επικεφαλής της FPA και συνεχίζει «Είναι πάντα αποδεκτό, να πει κανείς όχι στη σεξουαλική δραστηριότητα με την οποία δεν αισθάνεται άνετα, όποια κι αν είναι η κατάσταση».

Στην έρευνα συμμετείχαν 2000 άνθρωποι και δημοσιεύτηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Σεξουαλικής Υγείας στη Βρετανία.

Το 60% των εφήβων ηλικίας 14-17 ετών και σχεδόν τα 3/4 των ανθρώπων ηλικίας 25-34 αναφέρουν ότι είναι πολύ αργά να πει κανείς όχι μόλις γδυθεί, σε σύγκριση με ένα ποσοστό 30% μεταξύ των ατόμων ηλικίας 45-54 ετών.

Τα «ανησυχητικά» ευρήματα δείχνουν πόση δουλειά χρειάζεται να γίνει προκειμένου να εκπαιδευθούν οι πολίτες σχετικά με τα όρια της συναίνεσης, είπε η Κέιτι Ράσελ της φιλανθρωπικής οργάνωσης Rape Crisis England and Wales στο Thomson Reuters Foundation.

«Είναι κρίσιμο να ξεκινήσουμε να εκπαιδεύουμε τα παιδιά από όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία σχετικά με τη συναίνεση και την σωματική αυτονομία εάν θέλουμε να έχουμε μια ευκαιρία να μειώσουμε και εντέλει να βάλουμε ένα τέλος στα υψηλά ποσοστά σεξουαλικής βίας σε αυτήν τη χώρα» πρόσθεσε οη Ράσελ.

Μία στις πέντε γυναίκες στην Αγγλία και την Ουαλία έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής επίθεσης από την ηλικία των 16 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept