Αυτές είναι οι 5 αιτίες που δεν αποδίδετε όσο θα θέλατε

265

Mην αναζητάτε στις διηγήσεις των φίλων ή στις κινηματογραφικές ταινίες τη στάθμη για την κανονικότητα ή μη της επιθυμίας σας για σεξ. Όλα αυτά έχουν το αλατοπίπερο της υπερβολής ή της ωραιοποίησης. Δεν υπάρχει κανόνας στη διέγερση των δύο φύλων. Αν όμως  έχετε παρατηρήσει μια σημαντική πτώση  σχετικά με  τα γνώριμα για σας επίπεδα επιθυμίας ή ικανοποίησης,  μπορεί  διαβάζοντας παρακάτω να βρείτε μια διέξοδο ή εξήγηση:

1. Ασθένεια θυρεοειδούς

Ο υποθυρεοειδισμός, συνδέεται με μια ποικιλία συμπτωμάτων που μπορεί να περιλαμβάνουν τη σεξουαλική δυσλειτουργία. Λόγω της διατάραξης της παραγωγής ορμονών, μερικές γυναίκες μπορεί να βρουν τις μειώσεις της κολπικής λίπανσης που μπορεί να οδηγήσουν σε οδυνηρή επαφή.

Αν και η κατάσταση είναι λιγότερο πιθανό να επηρεάσει τους άνδρες από τις γυναίκες, θα μπορούσε ακόμα να προκαλέσει ισοδύναμα προβλήματα, όπως η πρόωρη ή η καθυστερημένη εκσπερμάτιση. Φυσικά, εάν η ορμονική ισορροπία δεν αποκατασταθεί με τη χορήγηση φαρμάκων, μπορεί να εμφανιστεί μείωση της ενέργειας και της συνολικής αίσθησης ευεξίας μεταξύ άλλων συμπτωμάτων – όλα τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική ορμή.

2. Εμμηνόπαυση

«Κατά τη διάρκεια της μετάβασης στην εμμηνόπαυση, οι φυσικές επιδράσεις των επιπέδων των οιστρογόνων που πέφτουν ενδέχεται να υπονομεύσουν τα σεξουαλικά κίνητρα οπως αναφέρει η  η Βρετανική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης .

Εκτός από την έναρξη της εμμηνόπαυσης, η μείωση της τεστοστερόνης θεωρήθηκε ως ένα άλλο συνοδευτικό σύμπτωμα γήρανσης. Λάβετε υπόψη ότι δεν χάνονται όλοι οι σεξουαλικές επιθυμίες , αλλά μια φυσική κάμψη, μπορεί να μην προκαλέσει αισθητά συμπτώματα.

3. Άγχος και κόπωση

Το να ανησυχείτε και να εργάζεστε πολύ σκληρά μπορεί να καταβάλει τους άντρες και τις γυναίκες έτσι ώστε  να αισθάνονται υπερβολικά κουρασμένοι για σεξ ακόμα κι αν έχουν τη διάθεση  να το κάνουν. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, η κόπωση μπορεί επίσης να επηρεάσει τη μείωση της λίμπιντο. Συχνά επειδή οι αρτηρίες να συσταλούν ως αντίδραση στο άγχος, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμπτώματα  στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες.

4. Ορισμένα φάρμακα

Είναι γνωστό ότι ορισμένα φαρμακευτικά προϊόντα μπορεί να επηρεάσουν την επιθυμία καθώς και την ικανότητα, ειδικά εάν ένα άτομο παίρνει πολλά. Τα αντικαταθλιπτικά χάπια, τα αντισυλληπτικά χάπια, τα αντιισταμινικά, τα φάρμακα κατά των επιληπτικών κρίσεων και τα φάρμακα για τον πόνο οπιοειδών μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες που σχετίζονται με τη σεξουαλική ορμή για μερικούς ανθρώπους, σύμφωνα με την πρόληψη . Αυτές περιλαμβάνουν διαταραχές στην παραγωγή ορμονών, προκαλώντας δυσκολία στην επίτευξη οργασμού και επηρεάζοντας τη διάθεση.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, μπορεί κανείς να μιλήσει σε έναν γιατρό σχετικά με τα αποτελέσματα και να ανακαλύψει εάν υπάρχει μια πιθανή εναλλακτική λύση. Μερικές φορές, οι παρεμβάσεις όπως η άσκηση μπορούν να βοηθήσουν να αυξηθεί η διάθεση καθώς και η λίμπιντο.

5. Χαμηλό φως 

Έχετε πάρει αρκετό ήλιο τον τελευταίο καιρό; Το 2016, οι Ιταλοί ερευνητές βρήκαν ότι η φωτοθεραπεία ήταν σε θέση να αποκαταστήσει την καλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση σε άντρες που αντιμετώπιζαν προβλήματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική τους δραστηριότητα.»Τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης εξηγούν τη μεγαλύτερη αναφερθείσα σεξουαλική ικανοποίηση», δήλωσε η  Andrea Fagiolini, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Σιένα στην Ιταλία. «Στο βόρειο ημισφαίριο, η παραγωγή τεστοστερόνης του οργανισμού μειώνεται φυσιολογικά από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και στη συνέχεια αυξάνεται σταθερά μέσα στην άνοιξη και το καλοκαίρι, με την αιχμή τον Οκτώβριο».

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept