Οσφυαλγία και σεξ: Μάθε πως γίνεται…

418

Συχνά  ο πόνος  στη μέση  δημιουργεί αναστολές αλλά και προβλήματα στην ερωτική ζωή. Όλα ξεκινούν από τη φοβία του πόνου που μοιραία οδηγεί σε αποχή ή σε μια άλλη φοβία για … Βατερλό στο κρεβάτι!

Πρόβλημα οσφυαλγίας, μπορεί όλοι να εμφανίσουμε  κάποια στιγμή στη ζωή μιας και μάλιστα, τα  ποσοστά αγγίζουν το  90%.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γουδέβενο, δρ. ορθοπαθητικής, και επιστημονικό συνεργάτη, του Πανεπιστημίου Κρήτης, που μίλησε στο ΑΠΕ και στην Τάνια Μαντούβαλου, ένα μεγάλο ποσοστό θα πονέσει για λίγο διάστημα (1-3 εβδομάδες), ένα άλλο για 4-12 εβδομάδες και τέλος ένα μικρό αλλά καθόλου ασήμαντο ποσοστό, θα πάσχει για μήνες ή και χρόνια. Kάποιοι ενδεχομένως χρειαστεί να υποβληθούν και σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Προτού γυρίσετε την πλάτη στο/στη σύντροφό σας, ακούστε τις συμβουλές των ειδικών. Συνίσταται σύμφωνα με τον κ. Γουδέβενο να  δώσετε σημασία στα εξής:

«Ήρεμη και ρομαντική ατμόσφαιρα, που αυξάνει τον αισθησιασμό χωρίς στην αρχή να είναι άμεσος ο στόχος επίτευξης του σεξ (όχι απαραίτητα στο σπίτι). Αυτό προσφέρει χαλάρωση, και παράλληλα μειώνει τα επίπεδα του στρες της αποτυχίας, καθώς και τον πόνο.

-Κατανόηση του συντρόφου, γιατί  αποτελεί μεγάλο όπλο επιτυχίας του στόχου.

-Τακτική εφαρμογή των τεχνικών για να είναι κανείς σίγουρος ότι θα αποδώσουν.

-Οι θέσεις και στάσεις ανάλογα με το είδος της οσφυαλγίας καθώς και οι συμβουλές για  αποφυγή υπερβολικών κινήσεων, όπως και αποφυγή της ίδιας της θέσης παρατεταμένα, δίνουν τη λύση του προβλήματος».

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept