Αυτό είναι το κόλπο που χρησιμοποιούν οι γυναίκες όταν φλερτάρουν

447

To κόλπο που επιστρατεύει  “υποσυνείδητα” κατα τους επιστήμονες, μια γυναίκα για να εξοστρακίσει τις …αντιπάλους της και να κερδίζει την προτίμηση ενός άνδρα είναι ..λαρυγγικό.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Σάσεξ, όταν στο στάδιο του φλερτ θέλει να κερδίσει την προσοχή του, αλλά και να δείξει οτι …υπερέχει από τις άλλες, ρίχνει μερικές οκτάβες στη φωνή της, καθώς του μιλά.

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η διαφορά στη φωνή ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα είναι ανατομικής αιτιολογίας και αυτό δίνει  και την τονική διαφοροποίηση.

Στον άνδρα είναι εμφανές το «μήλο του Αδάμ», η προεξοχή του λάρυγγα που έχουν όλοι οι άνθρωποι, αλλά στη γυναίκα δεν είναι τόσο εμφανές. Η δημιουργία της προεξοχής συντελείται κατά την διάρκεια της ανάπτυξης και ιδιαίτερα την περίοδο της εφηβείας, οφείλεται στις ανδρικές ορμόνες, όπως και η μπάσα ανδρική φωνή.

Ο λάρυγγας στα αγόρια μεγαλώνει περισσότερο από ότι στα κορίτσια καθώς η ανάπτυξη του ευνοείται από την ύπαρξη των αρσενικών ορμονών και αναπτύσσεται περίσσότερο με αποτέλεσμα να υπάρχει περισσότερος χώρος μέσα στο λαιμό συνεπώς μεγαλύτερη αντήχηση από τις παλλόμενες φωνητικές χορδές και έτσι, η φωνή να βγαίνει πιο βαριά.

Το σεξουαλικό κάλεσμα έχει να κάνει με το …εύρημα της γυναίκας να εκδηλώσει έτσι … τον αισθησιασμό της με πιο μπάσα φωνή, που μπορεί να είναι ένδειξη σεξουαλικού ενδιαφέροντος και οικειότητας αλλά κυρίως  δείχνει ανταγωνισμό, αξιοπιστία και ηγετικές τάσεις.

Όπως λένε οι επιστήμονες αυτό το … όπλο το επιστρατεύει μονο όταν θέλει να δείξει οτι υπερτερεί από τις άλλες, χρησιμοποιώντας στην ουσία την επιβολή της φωνής της, μόνο στις περιπτώσεις όπου συνομιλεί με έναν άντρα, για τον οποίο υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.

Οι επιστήμονες είναι κάθετοι σε αυτό. Πιστεύουν πως αν ο άνδρας, δεν αρέσει στις περισσότερες γυναίκες που βρίσκονται στο χώρο, αλλά θεωρείται άξιος για ραντεβού, οι περισσότερες χρησιμοποιούν το αντιθετο, δηλαδή την  πιο ψιλή φωνή και πιο θηλυκό στιλ ομιλίας. Αυτό, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές,  μπορεί να συμβαίνει επειδή η λεπτή φωνή σηματοδοτεί νεανικότητα, θηλυκότητα και γονιμότητα.

Η επικεφαλής της έρευνας, Καταρζίνα Πιζάνσκι από το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ διευκρινίζει  ότι  οι γυναίκες μιλούσαν με πιο ψιλή φωνή στους άντρες που έβλεπαν ως πιθανό ταίρι,αλλά άλλαζαν τη φωνή τους σε πιο μπάσα, όταν ήταν επιθυμητός από άλλες γυναίκες.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept