Το παράδοξο του έρωτα! Τα ζευγάρια που μαλώνουν με την ίδια ένταση ζουν… περισσότερο

416

Για τους δικηγόρους η ασυμφωνία χαρακτήρων και οι αγεφύρωτες διαφορές είναι μονόδρομος για τα διαζύγια. Για τους ψυχολόγους όμως, δεν ισχύει το ίδιο.

Σε πρόσφατη έρευνα… απενοχοποίησαν  τους καβγάδες μεταξύ των ζευγαριών, με την προυπόθεση αυτοί να  γίνονται με την ίδια ένταση . Δηλαδή, ακόμη κι αν …τσακώνονται με την ίδια ένταση, ( είτε και οι δύο πολιτισμένα, είτε και οι δύο με ουρλιαχτά) αυτό σημαίνει ότι εκτονώνουν την έντασή τους με τον ίδιο τρόπο και αυτό συμβάλλει στην υγεία τους!

Αν ο ένας συγκρατεί το θυμό του την ώρα που ο άλλος εκδηλώνει με θέρμη τα συναισθήματά του, αυτό θα μπορούσε, λένε ακόμη και να διπλασιάσει το ρίσκο του… πρόωρου θανάτου!

Μπορεί να μην ειναι κατανοητό όταν συμβαίνει, αλλά οι καυγάδες με το σύντροφό σας είναι τελικά ευεργετικοί για την υγεία σας.

Όσοι λογομαχούν  καλά θα κάνουν να εκτονώνονται όμως με την ίδια ένταση.

Σε  αμερικανική μελέτη, στο Περιοδικό Ψυχοσωματικής Ιατρικής, ερεύνησε ανταποκρίσεις από 192 ζευγάρια σε διάστημα 32 ετών για να δουν το κατά πόσο επηρεαζόταν το προσδόκιμο ζωής από τις μεταξύ τους διαμάχες.

Η Ψυχολόγος Κάιλ Μπουράσα, από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα είπε, ‘όσο πιο διαφορετικά ανταποκρίνεται κάθε σύντροφος στον καυγά, τόσο μεγαλύτερο το ρίσκο του πρόωρου θανάτου.

Όταν οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν και αντιδρούν διαφορετικά στους καυγάδες, τελικά υπάρχει αδιέξοδο. Ο ένας μπορεί να επιθυμεί πιο θερμές διαφωνίες ενώ ο άλλος σύντροφος όχι, και αυτό οδηγεί σε έλλειψη ικανοποίησης και από τις δύο πλευρές. Δηλαδή πρέπει να υπάρχει ταύτιση ακόμη και σε αυτό.

Αυτό σημαίνει περισσότερο καθημερινό άγχος που θα μπορούσε να κάνει κακό μακροπρόθεσμα στην υγεία.

Αντιθέτως, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, τα ζευγάρια που έχουν το ίδιο στιλ στον τσακωμό ίσως συγκρούονται πολύ λιγότερο και έτσι διατηρούν  μεν καλύτερη υγεία αλλά, εξασφαλίζουν μακροημέρευση;

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept