Σεξ: Σε αυτή την ηλικία οι άνδρες είναι… στα καλύτερα τους

Οι ειδικοί αποκωδικοποιούν την ερωτική συμπεριφορά των δύο φύλων

224

Με βασική αρχή ότι το σεξ βελτιώνεται με την εξάσκηση, όπως άλλωστε ισχύει για τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, οι ειδικοί αποκωδικοποιούν την ερωτική συμπεριφορά των ανδρών και αναφέρουν ότι οι άνδρες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ σε μεγαλύτερη ηλικία τους και όχι στα 18 τους, όταν ουσιαστικά ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal, οι μελέτες σε ηλικιακές ομάδες ατόμων 18 έως 65 ετών έδειξαν ότι οι άνδρες κάνουν καλύτερο σεξ στην ηλικία των 32 ετών.  Σημειώνεται ότι το εύρημα αφορά και διάφορους κοινωνικούς ή ιατρικούς παράγοντες, όπως η γέννηση παιδιών, αυξημένες υποχρεώσεις στο σπίτι ή στην εργασία ή αν συντρέχουν λόγοι υγείας.

Όσον αφορά τις γυναίκες, φαίνεται ότι απελευθερώνονται στο σεξ και χαίρονται πρεισσότερο την ερωτική τους ζωή μετά την ηλικία των 40 ετών.

Επίσης παρατηρείται ότι τα ζευγάρια της ώριμης ηλικίας είναι απαλλαγμένα από σεξουαλικές ανασφάλειες και φαίνεται ότι δρουν πιο απελευθερωμένα και ευσυνείδητα.

Πάντως οι μελετητές τονίζουν ότι και στα δύο φύλα, το σεξ γίνεται καλύτερο όταν νιώθουμε καλύτερα με το σώμα μας και πιο άνετα με τον/την σύντροφό μας.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept