Το σεξ με την πρώτη ματιά μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες σχέσεις

135

 

Για χρόνια ακούγαμε από τις μεγαλύτερες πως το να κάνεις σεξ με κάποιον πολύ σύντομα σε αποκλείει από την εικόνα της κατάλληλης υποψήφιας για κοπέλα του. Όμως πλέον οι άνθρωποι αναγνωρίζουν το σεξ ως σημαντικό συστατικό μιας σχέσης και δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει κάποιος να ντραπεί ακόμα και από το πρώτο ραντεβού.

Αυτό έδειξε και πρόσφατη έρευνα.

Το  σεξ από την πρώτη βραδιά ενισχύει ουσιαστικά ισχυρότερες σχέσεις, σύμφωνα με μια νέα κοινή μελέτη από μια ομάδα ισραηλινών ψυχολόγων και το Τμήμα Κλινικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Rochester.

«Το σεξ μπορεί να θέσει το έδαφος για την εμβάθυνση της συναισθηματικής σχέσης μεταξύ ξένων», λέει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Gurit Birnbaum, κοινωνικός ψυχολόγος και αναπληρωτής καθηγητής στο IDC Herzliya. «Αυτό ισχύει τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Το σεξ παρακινεί τους ανθρώπους να συνδεθούν – ανεξάρτητα από το φύλο. »

Σε τέσσερις μελέτες, οι συμμετέχοντες έκαναν σεξ με έναν άγνωστο από το αντίθετο φύλο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ανώνυμη έλξη προκάλεσε συμπεριφορές που προωθούν τη συναισθηματική σύνδεση.

«Αν και οι σεξουαλικές παρορμήσεις και οι συναισθηματικές προσκολλήσεις είναι ξεχωριστά συναισθήματα, οι εξελικτικές και κοινωνικές διαδικασίες πιθανόν να έχουν καταστήσει τους ανθρώπους ιδιαίτερα επιρρεπείς στο να γίνουν ρομαντικά συνδεδεμένοι με τους συνεργάτες στους οποίους έλκονται σεξουαλικά», λέει ο συν-συγγραφέας Harry Reis, καθηγητής ψυχολογίας και καθηγητής κοσμήματος των τεχνών, των επιστημών και της μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Rochester.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept