Πώς σχετίζεται το κάπνισμα με τη στυτική διαταραχή

221

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προκληθεί από ποικίλους βιολογικούς και ψυχολογικούς παράγοντες.
Ένας από αυτούς είναι και το κάπνισμα. Δεν αποτελεί τεράστια έκπληξη, αν αναλογιστούμε πως ο καπνός βλάπτει τα αιμοφόρα αγγεία, και η στυτική δυσλειτουργία είναι συνήθως αποτέλεσμα κακής αιμάτωσης του πέους. Τα καλά νέα είναι πως, αν κόψουμε το κάπνισμα, η αγγειακή μας υγεία θα βελτιωθεί, όπως και οι σεξουαλικές μας επιδόσεις.

Όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν την σεξουαλική υγεία ενός άνδρα, και να αποτελούν εξίσου μέρος του προβλήματος.
Έχουμε ακούσει πολλά για τους κινδύνους του καπνίσματος, για κάθε μέρος του σώματός μας. Τα χημικά στον καπνό του τσιγάρου βλάπτουν την εσωτερική επιφάνεια των αιμοφόρων αγγείων και προξενούν προβλήματα στη λειτουργία τους.
Αυτά τα χημικά, επίσης, βλάπτουν την καρδιά, τον εγκέφαλο, τα νεφρά, και πολλούς άλλους ιστούς στο σώμα.

Ο κίνδυνος στυτικής δυσλειτουργίας λόγω του καπνίσματος έχει να κάνει με την επίδραση αυτών των χημικών στα αιμοφόρα αγγεία του πέους. Όταν οι αρτηρίες του πέους διαστέλλονται και γεμίζουν αίμα, τότε υπάρχει στύση. Ακόμα και αν το νευρικό σύστημα είναι πλήρως λειτουργικό και στέλνει στις αρτηρίες του πέους το σήμα η στύση μπορεί να είναι αδύνατη αν τα αιμοφόρα αγγεία δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Μπορεί να είναι άβολο να συζητήσετε για τη στυτική δυσλειτουργία με τον γιατρό ή την σύντροφό σας, αλλά όσο πιο σύντομα αντιμετωπίσετε το ζήτημα, τόσο γρηγορότερα θα βρείτε μια λύση. Η στυτική δυσλειτουργία είναι πολύ κοινό πρόβλημα, και δεν πρέπει να νιώθετε ντροπή. Πρέπει, όμως, να πάρετε απόφαση ότι ίσως χρειαστεί να κόψετε το κάπνισμα.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept