Το σεξ ωφελεί σοβαρά την υγεία

157

Σύμφωνα με τους  ειδικούς στην σεξουαλική υγεία, οι άνθρωποι που απέχουν από το σεξ για πολλούς και διάφορους λόγους- κυρίως, επειδή δεν έχουν ερωτικό σύντροφο για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θέλουν ευκαιριακές ερωτικές σχέσεις- ενδέχεται να παρουσιάσουν επιπλοκές στην υγεία τους. 

Οι ειδικοί τονίζουν ότι το σεξ κάνει στην υγεία μας και επισημαίνουν ότι η μακροχρόνια αποχή μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Συγκεκριμένα, η αποχή από το σεξ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας όπως:

 • Μικρόβια και ανοσοποιητικό

Όταν δεν κάνουμε σεξ, είμαστε πιο ευεπίφοροι σε λοιμώξεις και ιώσεις. Αντίθετα, όπως έχουν δείξει επιστημονικές έρευνες, όταν επιδιδόμαστε σε ερωτικά παιχνίδια τότε ο αριθμός των αντισωμάτων αυξάνεται κατά 30%. Κατά συνέπεια, ενισχύεται σημαντικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα και δεν αρρωσταίνουμε εύκολα.

 • Αύξηση βάρους

Όταν κάνουμε σεξ καίμε λίπος. Ωστόσο, όταν για κάποιους λόγους απέχουμε από το σεξ τότε θα πρέπει να ξέρουμε ότι η αποχή έχει και ψυχολογικές επιπτώσεις. Όταν δεν κάνουμε σεξ, θα ψάξουμε να βρούμε υποκατάστατο για να ικανοποιηθούμε. Πού; Όχι πολύ μακριά….Στο ψυγείο της κουζίνας .

 • Ρυτίδες
  Έρευνα στη Σκωτία που διεξήχθη σε δείγμα 3.000 ατόμων έδειξε ότι, όσοι έχουν ισορροπημένη σεξουαλική ζωή, δείχνουν αρκετά νεότεροι! Τα ζευγάρια που κάνουν σεξ περίπου τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να φαίνονται έως και δέκα χρόνια νεότεροι.
 • Ανασφάλεια
  Οι άνθρωποι που επιλέγουν να μην κάνουν σεξ, βλάπτουν σοβαρά την αυτοπεποίθησή τους. Επίσης, σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με στρεσογόνες καταστάσεις, διακατέχονται από πολύ άγχος. Ο λόγος είναι απλός: κατά τη διάρκεια του σεξ απελευθερώνονται ενδορφίνες και η ορμόνη ωκυτοκίνη που μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με άλλο μάτι.
 • Πτώση της λίμπιντο

Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, το σεξ είναι σαν τη ξένη γλώσσα: Άμα το αφήσεις, σε αφήνει. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εάν έχεις καιρό να κάνεις σεξ, θα παρατηρήσεις μια σημαντική υποχώρηση της ερωτικής σου διάθεσης, της λεγόμενης λίμπιντο. Αντίθετα, όσο πιο πολύ σεξ κάνεις τόσο πιο έντονη είναι η ερωτική σου διάθεση και όρεξη, καθώς έχεις έντονη και διαρκή επιθυμία για σεξουαλική επαφή.

 • Αύξηση του στρες

Το να κάνεις έρωτα σε βοηθάει να μειώσεις το στρες σου. Αντιστρόφως, η αποχή από το σεξ έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση του άγχους σου. Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, η έλλειψη τακτικής συνουσίας αυξάνει την αρτηριακή σου πίεση, μιας και τα επίπεδα του άγχους σου ανεβαίνουν συνεχώς.

 • Έλλειψη αυτοπεποίθησης

Η αποχή από το σεξ σε κάνει να χάνεις την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και την αυτοπεποίθησή σου και παύεις να νιώθεις επιθυμητή. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν κάνεις έρωτα συχνά νιώθεις ότι είσαι πολύ γοητευτική και μπορείς να έχεις όποιον θέλεις! Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, διότι λόγω της απουσίας του σεξ δεν εκκρίνει ο οργανισμός σου τις ορμόνες εκείνες που σε βοηθούν να νιώθεις πιο σέξι!

 • Στυτική δυσλειτουργία

Αυτή η επίπτωση αφορά στους άνδρες και έχει να κάνει με τη μειωμένη ικανότητά τους για στύση. Κι αυτό γιατί, όπως με την τακτική άσκηση το σώμα διατηρείται σε φόρμα, έτσι και όταν ο άνδρας κάνει συχνά σεξ το πέος του και κατά συνέπεια το ουρολογικό του σύστημα είναι σε εγρήγορση και πλήρη λειτουργία.

 • Καρκίνος του προστάτη

Οι άνδρες που κάνουν σεξ τακτικά είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη. Θεωρείται ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τακτική εκσπερμάτιση επιτρέπει σε δυνητικά ερεθιστικές, ή επιβλαβείς ουσίες, να εκκενώνονται από τον προστάτη.

Μια μελέτη του Χάρβαρντ έδειξε, ότι οι άνδρες που εκσπερματίζουν 21 ή περισσότερες φορές τον μήνα έχουν 33% χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη. Αυτό συγκρίθηκε με τους άνδρες που εκσπερματίζουν κατά μέσο 4-7 φορές τον μήνα καθ’ όλην τη διάρκεια της ζωής τους.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept