Οι μυρωδιές του σώματος μας δείχνουν πολλά για την υγεία μας

309

Πολλές φορές, παρατηρούμε άσχημες μυρωδιές πάνω μας, από έντονη δυσοσμία στις μασχάλες, μέχρι κακοσμία του στόματος.

Τι μπορεί να σημαίνουν όμως αυτές οι μυρωδιές για την υγεία μας; Και πότε πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα;

Παρακάτω παρουσιάζονται οι πλέον ενδεικτικές περιπτώσεις:

Άσχημη οσμή στα πόδια

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα. Συνήθως δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Όταν όμως αυτή η οσμή εξακολουθεί να υπάρχει, τότε ενδέχεται να οφείλεται σε έναν συνδυασμό μύκητα και βακτηρίων. Αν μάλιστα δεν προσεχθεί, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε λοίμωξη του μαλακού ιστού του δέρματος.

Άσχημη οσμή στα ούρα

Αν είναι κάτι που συμβαίνει σποραδικά δεν είναι ανησυχητικό, αφού μπορεί να σχετίζεται και με την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων. Αν ωστόσο αυτό είναι ένα επαναλαμβανόμενο γεγονός, τότε δεν αποκλείεται να σημαίνει ότι υπάρχει λοίμωξη του ουροποιητικού και να χρειάζονται εξετάσεις.

Κακή αναπνοή

Ακόμα ένα είδος άσχημης μυρωδιάς που ενδέχεται να είναι ανησυχητικό αν είναι επαναλαμβανόμενο φαινόμενο και δεν σχετίζεται με την διατροφή. Όταν συμβαίνει αυτό τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν βακτήρια στα ούλα ή κάποια μόλυνση.

Δυσοσμία σώματος

Δεν πρόκειται απλώς για μία άσχημη μυρωδιά που έρχεται από τις μασχάλες, αλλά γενικότερα με το σώμα. Αν υπάρχει μία μόνιμη δυσοσμία σώματος τότε το πρώτο σενάριο που πρέπει να εξεταστεί είναι αν πρόκειται για δερματικό πρόβλημα. Αν τελικά δεν είναι αυτό, τότε ενδέχεται να υπάρχει κάποια πάθηση σε εσωτερικό όργανο (νεφρά, ήπαρ).

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept