Πόσες φορές πρέπει να κάνετε σεξ την εβδομάδα για να ζήσετε περισσότερο

1.218

Όλο και περισσότερες έρευνες γίνονται σχετικά με το θέμα του σεξ και έχει καταστεί, πια, σαφές ότι η ύπαρξη υγιούς σεξ συνεπάγεται μια υγιή ζωή. Το σεξ, μάλιστα, μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, μέτρησαν την σεξουαλική ζωή 129 μητέρων που ήταν σε σχέση. Οι συμμετέχουσες έδιναν καθημερινές αναφορές για την ευχαρίστηση με τους συντρόφους τους αλλά και για το πόσες φορές είχαν σεξουαλική επαφή.

Ακόμη, οι ερευνητές πήραν δείγματα αίματος από τις γυναίκες και ανέλυσαν τα κύτταρα για δείκτες γήρανσης.

Όταν οι ερευνητές συνέκριναν τις αναφορές των γυναικών με τα δείγματα αίματος, βρήκαν κάτι εντυπωσιακό.

Όσες έκαναν σεξ με τον σύντροφό τους τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, είχαν σημαντικά μακρύτερα τελομερή, από αυτές που δεν έκαναν. Τελομερές είναι το προστατευτικό κάλυμμα στο DNA που καθορίζει την διάρκεια ζωής ενός κυττάρου.

Shutterstock
Shutterstock
Με τον καιρό, τα τελομερή σπάνε για λόγους όπως η κακή δίαιτα, το αλκοόλ και η φυσική διαδικασία γήρανσης. Τα αποτελέσματα, όμως, δείχνουν ότι το συχνό σεξ μπορεί να επισκευάσει και να τα μακρύνει, που σημαίνει ότι τα κύτταρα ζουν περισσότερο και σε κρατούν νέο.

Τα πιο κοντά τελομερή συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρκίνο, καρδιαγγειακή νόσο και διαβήτη. Αντίθετα, τα πιο μακριά βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών.

Μία φορά την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τη γήρανση και να μας κάνει να ζήσουμε περισσότερο, λοιπόν.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept