Μύθοι και αλήθειες για το σεξ μετά τα 40

298

Ενδόμυχα πιστεύουμε ότι μόνο οι νέοι κάνουν σεξ, αλλά αυτό είναι ένας ακόμη… αστικός μύθος, καθώς δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς .

Παρακάτω ακολουθούν κάποιοι από τους μεγαλύτερους μύθους σχετικά με το σεξ και την ηλικία μετά τα 40.

  •  Δεν χρειαζόμαστε το σεξ όσο περνά η ηλικία και μεγαλώνουμε. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η ανάγκη για σεξ μετά την απόκτηση παιδιών, ενώ είναι σαφές ότι ουδείς πέθανε επειδή δεν έκανε σεξ , αφού δεν είναι τόσο απαραίτητο όσο το νερό.

Η αλήθεια είναι ότι μετά την ηλικία των 40 δεν σημαίνει ότι χρειαζόμαστε το σεξ λιγότερο απ’ οποιαδήποτε άλλη απόλαυση της ζωής, καθώς προσφέρει ικανοποίηση και ωφελεί τη συναισθηματική και τη σωματική μας υγεία.

  • Οι αλλαγές που φέρνει η ηλικία στο σώμα μάς κάνουν λιγότερο επιθυμητούς.  η αλήθεια είναι ότι  σεξ δεν είναι θέμα εμφάνισης, αλλά επιθυμίας. Μελέτες, εξάλλου, έχουν δείξει ότι οι εννέα στους δέκα άντρες που περνούν τα 45 και αναζητούν σύντροφο, δεν κοιτάζουν αν έχει κυτταρίτιδα ή ρυτίδες αλλά τι άνθρωπος είναι και αν τους ταιριάζει.Αν παρ’ όλ’ αυτά αισθάνεστε άσχημα για το σώμα σας, αρχίστε να περπατάτε με γρήγορο βήμα, επί μισή ώρα την ημέρα. Τουλάχιστον αυτό μπορεί να αλλάξει άρδην την αυτοεκτίμησή σας.
  •  Η κλιμακτήριος «σκοτώνει» το σεξ. Είναι γεγονός ότι οι διακυμάνσεις της ψυχικής διάθεσης και η ξηρότητα του κόλπου που χαρακτηρίζουν την εμμηνόπαυση, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ερωτική ζωή. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν απλές πρακτικές λύσεις για να ξεπεραστούν τέτοια εμπόδια που επηρεάζουν η σεξουαλική  ζωή, καθώς αυτά καθ΄ αυτά τα… εμπόδια δεν σημαίνει ότι από μόνα τους  καταστρέφουν μία ερωτική σχέση. Συνεπώς, μια επίσκεψη στον γυναικολόγο και ένα λιπαντικό κόλπου μπορεί να είναι η λύση.
  •  Είμαστε πολύ κουρασμένοι για να κάνουμε σεξ. Αυτό μάλλον δικαιολογία είναι, παρά επιστημονικό δεδομένο. Σαφώς και δύσκολα έχει ένας 45άρης τις αντοχές που είχε στα 18 του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι μονίμως κουρασμένος. Αν υπάρχει επίμονη κόπωση, πρέπει να ελεγχθεί από γιατρό, διότι μπορεί να υποκρύπτει κάποιο πρόβλημα υγείας – από την άπνοια στον ύπνο έως θυρεοειδοπάθεια ή αναιμία.
  •  Είναι φυσιολογικό να μειώνεται η ερωτική επιθυμία με την ηλικία. Η αλήθεια είναι ότι ισχύει το αντίστροφο: πιο πιθανό είναι να την χάσουν οι νεώτεροι, όταν παλεύουν να ισορροπήσουν δουλειά, σπίτι, μικρά παιδιά και, ειδικά οι γυναίκες, τις ορμονικές διακυμάνσεις του έμμηνου κύκλου και της εγκυμοσύνης.Η ελάχιστη έως ανύπαρκτη ερωτική επιθυμία στην μέση ηλικία μπορεί να έχει πολλές άλλες πιθανές αιτίες – από τα οικονομικά προβλήματα και την κακή σχέση με τον/την σύντροφο έως προβλήματα υγείας.

Τέλος να θυμάστε ότι δεν υπάρχουν κανόνες στο πόσο συχνά θα κάνουμε σεξ. Άλλα ζευγάρια νιώθουν μια χαρά κάνοντας σεξ μία φορά το μήνα και άλλα αισθάνονται ότι με τρεις φορές την εβδομάδα  σημειώνουν… απουσίες. Συνεπώς, αποφύγετε τις συγκρίσεις με άλλα ζευγάρια.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept