Προστασία από την αλλεργία στην μούχλα με αυτές τις θαυματουργές λύσεις

142

Η μούχλα δημιουργείται από την ανάπτυξη, πολλαπλασιασμό και δράση διαφόρων ειδών μυκήτων. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός μυκήτων που μπορούν να προκαλούν μούχλα.

Οι εν λόγω μικροοργανισμοί τρέφονται από οργανικό υλικό που μπορούν να βρουν οπουδήποτε όπως στην επιφάνεια νεκρών ή αποσυντεθειμένων φυτικών ή ζωικών στοιχείων. Οι μύκητες της μούχλας διασπούν τις οργανικές ουσίες και απορροφούν τις θρεπτικές ουσίες που προκύπτουν.

Το μόνο που χρειάζονται οι μύκητες για να δημιουργούν μούχλα είναι οξυγόνο, υγρασία και μια επιφάνεια με οργανικά στοιχεία για να μπορούν να τρέφονται

Αν είστε αλλεργικοί στην μούχλα, μπορεί να νιώθετε σαν να είστε χαμένοι από χέρι. Η μούχλα ευδοκιμεί σε πολλά μέρη, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Αλλά μπορείτε να λάβετε ορισμένα μέτρα για να περιορίσετε την έκθεσή σας σε αυτή:

Σκεφτείτε πριν ξεκινήσετε από το σπίτι

Η μούχλα είναι πιο πιθανό να βρίσκεται είναι σε ορισμένους τύπους καταστημάτων και επιχειρήσεων. Τέτοια παραδείγματα περιλαμβάνουν θερμοκήπια, φάρμες, ανθοπωλεία, εργοτάξια και καταστήματα με αντίκες. Πριν ξεκινήσετε για τέτοια μέρη, πάρτε τα φάρμακα για την αλλεργία σας ή φορέστε μια μάσκα.

Γνωρίστε τι πρέπει να αποφεύγετε
Το άκοπο γρασίδι και οι σωροί από φύλλα είναι βασικές περιοχές που αναπτύσσεται μούχλα. Μείνετε μακριά εάν μπορείτε. Αν πρέπει να βγείτε σε τέτοια σημεία, φορέστε μάσκα. Όταν επιστρέψετε στο σπίτι, κάντε άμεσα ένα ντους για να ξεπλύνετε οποιαδήποτε σπόρια μούχλας που κόλλησαν στο δέρμα και στα μαλλιά σας.

Απομακρύνετε την υγρασία
Κάντε το σπίτι σας λιγότερο “επιρρεπές” στην μούχλα. Το μυστικό είναι να ελέγχετε την ποσότητα της υγρασίας στον αέρα. Οι αφυγραντήρες και τα κλιματιστικά θα σας βοηθήσουν. Η υγρασία στον χώρο θα πρέπει να είναι κάτω από 60%. Κάπου μεταξύ 35% και 50% είναι το ιδανικό.

Αφαιρέστε την μούχλα που δημιουργείται εκ νέου
Εάν εντοπίσετε μούχλα σε μια σκληρή επιφάνεια στο σπίτι σας, όπως σε γυαλί, πλαστικό, ή στα πλακάκια, καθαρίστε τη χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα χλωρίνης, σαπούνι και νερό, ή ένα άλλο εμπορικό προϊόν. Επιπροσθέτως, θα πρέπει να βρείτε την πηγή της μούχλας και να την απομακρύνετε πλήρως.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept