Να γιατί δεν πρέπει να πετάτε το νερό που βράζετε τα μακαρόνια

121

Είστε από εκείνους που μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα σουρώνετε; Ήρθε η ώρα να σταματήσετε αυτήν την συνήθεια, μιας και το νερό όπου έχουν βράσει τα ζυμαρικά σας είναι πολύ πιο χρήσιμο από όσο θα μπορούσατε να πιστέψετε ποτέ. Υπάρχουν απίστευτες χρήσεις για αυτό, τόσο στη μαγειρική όσο και σε άλλα πράγματα. Διαβάστε τα όλα παρακάτω και δεν θα κάνετε ποτέ ξανά το ίδιο λάθος.

Μπορείτε να «δέσετε» τις σάλτσες και το ριζότο

Προσθέστε λίγο από αυτό το νεράκι για να κάνετε τις σάλτσες και τα ριζότι σας απίστευτα κρεμώδη και γυαλιστερά.

Μπορείτε να ποτίσετε τα λουλούδια

Αφήστε το το να κρυώσει τελείως και ποτίστε με αυτό τα λουλούδια σας. Τα φυτά σίγουρα θα το εκτιμήσουν χάρη στο ορυκτό του περιεχομένο.

Έτσι θα μαλακώσετε τα όσπρια

Μουλιάστε τα όσπρια σε αυτό το νεράκι για πιο γρήγορη προετοιμασία των οσπρίων.

Θα μουλιάσετε πολύ βρώμικα σκεύη

Όσο ακόμα είναι ζεστό, ρίξτε το μέσα σε ταψιά και κατσαρόλες με καμένα υπολείμματα τροφών και κάντε το καθάρισμα παιχνιδάκι!Για ένα spa ποδιών.

Θα μαγειρέψετε λαχανικά στον ατμό

Βάλτε το νερό αυτό σε μια κατσαρόλα και ‘όσο είναι ακόμα καυτό, τοποθετήστε ένα καλάθι ατμού από πάνω και μαγειρέψτε τα λαχανικά με τον πιο υγιεινό τρόπο.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept