Μυρίζουν τα παπούτσια σας; Τρόποι για να διώξετε μακριά την άσχημη μυρωδιά

257

Αυτά τα μυστικά είναι χρήσιμα στο να διώχνουν και να εμποδίζουν την άσχημη μυρωδιά των παπουτσιών. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να αλλάζετε τακτικά τους εσωτερικούς πάτους, ώστε να μη γίνονται εστία μικροβίων.

Η άσχημη μυρωδιά των παπουτσιών είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο.

Εξαιτίας των πολυάσχολων ρυθμών της ζωής, πολλοί άνθρωποι δίνουν όλο και λιγότερη σημασία στα πόδια τους. Συνεπώς, δεν συνειδητοποιούν πως αυτά μυρίζουν άσχημα.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι τα πόδια μας ιδρώνουν πολύ, γεγονός που δημιουργεί ένα υγρό περιβάλλον, ιδανικό για την ανάπτυξη μικροβίων.

Ως συνέπεια, δημιουργούνται άσχημες μυρωδιές και μολύνσεις που μπορεί να αποτελούν ενδείξεις της γενικότερης κακής υγιεινής που επικρατεί στην περιοχή.

Πώς θα εξουδετερώσετε τη δυσοσμία των παπουτσιών

1. Αιθέρια Έλαια
Υπάρχουν διάφορα αιθέρια έλαια που μπορείτε να βρείτε στην αγορά αυτήν τη στιγμή. Όποιο και αν επιλέξετε, μπορεί να σας βοηθήσει με τα παπούτσια που μυρίζουν άσχημα.

Τοποθετήστε το αιθέριο έλαιο στο παπούτσι.
Τοποθετήστε χαρτί στο εσωτερικό του παπουτσιού και για να υπάρχει ένα υλικό που θα απορροφήσει τις μυρωδιές.
Αφήστε το αιθέριο έλαιο και το χαρτί μέσα στα παπούτσια για λίγες ώρες.

2. Χρησιμοποιημένα σακουλάκια από τσάι
Ο κύριος λόγος για τον οποίο μπορεί να είναι αποτελεσματικά είναι λόγω του περιεχομένου τους. Τα φακελάκι του τσαγιού (ειδικά του μαύρου) περιέχουν τανίνες, οι οποίες είναι πολύ αποτελεσματικές στην εξόντωση των βακτηρίων που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του παπουτσιού.

Αφότου φτιάξετε ένα ωραίο τσάι, μην πετάξετε τα σακουλάκια.
Στραγγίξτε τα λίγο, αφήστε τα να κρυώσουν και βάλτε τα στο παπούτσι για περίπου μια ώρα ή έτσι.
Σκουπίστε την όποια υγρασία άφησαν στο παπούτσι.

3. Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα έχει εξαιρετικές αποσμητικές ιδιότητες, που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να απομακρύνετε την αποκρουστική μυρωδιά από τα παπούτσια που μυρίζουν.

Επιλογή 1: Προτού καν φορέσετε τα παπούτσια σας που ήδη μυρίζουν άσχημα τοποθετήστε (από το προηγούμενο βράδυ ίσως) 2 φακελάκια με μαγειρική σόδα μέσα στα παπούτσια, έτσι ώστε να απορροφήσει την κακοσμία.Αντί για φακελάκια, μπορείτε επίσης να βάλετε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα κομμάτι πανί και να δέσετε τις άκρες του με ένα λαστιχάκι.
Επιλογή 2: Πασπαλίστε λίγη ποσότητα κάποια μαγειρικής σόδας μέσα στα παπούτσια και αφήστε τη για μία ολόκληρη μέρα. Μετά, πριν τα ξαναφορέσετε, τινάξτε τη σόδα από τα παπούτσια.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην βάζετε πολύ μαγειρική σόδα σε δερμάτινα υποδήματα, καθώς έχει την τάση να αποξηραίνει το δέρμα και αν το κάνει πιο σκληρό και δύσκαμπτο.

4. Οινόπνευμα
Τα βακτήρια είναι η κύρια αιτία για τα παπούτσια που μυρίζουν άσχημα και σε αυτή την περίπτωση το οινόπνευμα μποεί να σας σώσει. Το οινόπνευμα όχι μόνο εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και τα σκοτώνει, αλλά επίσης αφαιρεί την οσμή από τα παπούτσια.

Για τα Παπούτσια: Για να απολυμάνετε τα παπούτσια, πρέπει πρώτα να τα στεγνώσετε. Στη συνέχεια μουλιάσε τα γα λίγη ώρα μέσα σε οινόπνευμα καθαρισμού, προτού τα βγάλετε από εκεί και τα αφήσετε να στεγνώσουν καλά. Θα δείτε ότι η δυσοσμία θα έχει φύγει εντελώς.
Για τα Πόδια: Καθαρίστε τα πόδια σας με νερό. Στεγνώστε τα και βάλτε λίγο καθαρό οινόπνευμα κάνοντας ελαφρό μασάζ παντού, και ανάμεσα στα δάχτυλα. Στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα, προτού φορέσετε πάλι τα παπούτσια σας.

5. Ξύδι και νερό
Όπως το οινόπνευμα, έτσι και το κύδι μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη βακτηρίων στα παπούτσια και άρα να προλάβουν την δυσοσμία. Πάρτε 2 φλιτζάνια ξύδι και βάλτε τα σε 3 λίτρα νερό μέσα σε μια λεκάνη. Ανακατέψτε το ξίδι στο νερό καλά και μουλιάστε τα πάνινα υποδήματά σας στο μείγμα. Στη συνέχεια βγάλτε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν αμέσως, ώστε να μην υπάρχει καμία ευκαιρία για τα νέα βακτήρια να αναπτυχθούν.

6. Παπούτσια στην κατάψυξη!
Αν όλα τ’ άλλα αποτύχουν, δοκιμάστε να βάλετε τα παπούτσια που μυρίζουν στο ψυγείο. Ναι, καλά διαβάσατε.

Πρώτα απ΄ όλα, βάλτε τα παπούτσια μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι που κείνει αεροστεγώς. Αυτό θα τα προστατεύσει από την ακραία χαμηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό του καταψύκτη.
Αφήστε τα παπούτσια στην κατάψυξη όλη τη νύχτα για να σκοτώσετε όλα τα βακτήρια, επειδή δεν μπορούν να επιβιώσουν σε τόσο χαμηλή θερμοκρασία.
Βγάλτε τα από την κατάψυξη και αφήστε τα να επανέλθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Περιμένετε να… ξεπαγώσουν σωστά και φορέσετε τα πάλι.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept