Πόσο ασφαλές είναι το σεξ, εάν έχετε υποστεί έμφραγμα

171

Απρόθυμοι να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα για πολλές ημέρες ή ακόμα και εβδομάδες είναι οι άνθρωποι που έχουν υποστεί πρόσφατα έμφραγμα.
Όμως, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι σημαντικό να επανενταχθούν στην καθημερινότητά τους, αποφεύγοντας την υιοθέτηση καθιστικού και παθητικού τρόπου ζωής, διότι αυτός είναι πιθανό να τους οδηγήσει σε άγχος και κατάθλιψη, με πιθανή συνέπεια την καθυστέρηση της ανάρρωσης.

Οι επιστήμονες διαχωρίζουν τον κίνδυνο εμφράγματος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης σε δύο κατηγορίες: Η μία αφορά υγιείς ανθρώπους και η άλλη καρδιοπαθείς. Το έμφραγμα εμφανίζεται με διαφορετική συχνότητα στις δύο αυτές κατηγορίες.

 

Πολύ σημαντικό είναι, να συζητήσετε με το γιατρό σας και να του κάνετε ερωτήσεις σχετικά με το σεξ. Θα σας πληροφορήσει σωστά, ώστε να απολαμβάνετε τη σεξουαλική σας ζωή με τον σύντροφό σας. Ο καρδιολόγος θα σας ενημερώσει πότε είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να είστε και πάλι ενεργός σεξουαλικά μετά το έμφραγμα, ενώ ο ουρολόγος είναι ο ειδικός που θα σας κατευθύνει και για την πιθανή λήψη φαρμάκων για τη στύση, εάν τα χρειάζεστε.

Ζητήστε από τον γιατρό αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας σας

Εάν έχετε υποστεί ήδη καρδιακή προσβολή, η αγγειοπλαστική ή άλλου είδους επέμβαση αποκατάστασης -ταυτόχρονα με την ενδεδειγμένη σωματική άσκηση- μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο προβλημάτων κατά τη διάρκεια του σεξ
Εάν έχετε στυτική δυσλειτουργία, συζητήστε με το γιατρό σας και διερευνήστε την αιτία της. Αν σχετίζεται δηλαδή με την καρδιακή νόσο ή με ψυχολογικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη.

Να λαμβάνετε σωστά τη φαρμακευτική σας αγωγή και να μην την παραλείπετε, με το πρόσχημα μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική λειτουργικότητα και τις ορμές σας, καθώς η υγεία της καρδιάς σας προηγείται!

Τα φάρμακα για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας είναι γενικά ασφαλή, αν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αν λαμβάνετε φάρμακα με νιτρικά άλατα για τη στηθάγχη (που οφείλεται σε στεφανιαία νόσο).

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept