Σεξ και φοβίες: Πώς επηρεάζουν τη γυναίκα

279

Συμβαίνει συχνά η σεξουαλική ζωή  να «σκιάζεται» από φοβίες που δημιουργούν φόβους, δυσφορία, τραύματα, και μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική υγεία μίας γυναίκας.  

Δείτε ποιές είναι οι φοβίες σχετικά με το σεξ

Ερωτοφοβία

Σε γενικές γραμμές, περιλαμβάνει όλες τις φοβίες που σχετίζονται με το σεξ. Κατά βάση, πρόκειται για τον φόβο απέναντι σε οποιοδήποτε αντικείμενο, πράξη ή πρόσωπο που σχετίζεται με το σεξ. Όσοι υποφέρουν από αυτήν τη φοβία αισθάνονται άβολα όταν μιλούν για το σεξ.

Γενοφοβία

Είναι ο σωματικός ή ο ψυχολογικός φόβος για σεξουαλικές σχέσεις. Οι γυναίκες με αυτή τη φοβία διστάζουν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις και, ακόμη και αν τους αρέσει η οικειότητα, ποτέ δεν κάνουν το βήμα παραπάνω, πέρα από το φιλί και τις αγκαλιές.

Φόβος διείσδυσης 

Χαρακτηρίζεται και σύμπλεγμα Δάφνης από τη νύμφη η οποία, σύμφωνα με τη μυθολογία, μεταμορφώθηκε σε δέντρο όταν επιχείρησε να την αγκαλιάσει ο θεός Απόλλωνας, που την είχε ερωτευτεί. Η συγκεκριμένη φοβία ενδέχεται να οφείλεται σε κάποια τραυματική εμπειρία ή τον πόνο κατά τη διείσδυση, ωστόσο μπορεί επίσης να έχει ψυχολογικά αίτια.

 

Γυμνοφοβία

Εκείνες οι οποίες υποφέρουν από αυτήν τη φοβία, τρέμουν στην ιδέα να βρεθούν χωρίς ρούχα ή να δουν κάποιον άλλο άνθρωπο γυμνό. Η φοβία αυτήν δεν πρέπει να συγχέεται με το αν κάποιος δεν αισθάνεται ικανοποιημένος με το σώμα του.

Φαλλοφοβία

Πρόκειται για τον φόβο απέναντι σε ένα πέος το οποίο βρίσκεται σε στύση. Οι γυναίκες που πάσχουν από αυτή τη φοβία, αποφεύγουν να κοιτάξουν ή να αγγίξουν το ανδρικό γεννητικό όργανο.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept