Η ευφυΐα μας εξαρτάται από το πόσο συχνά κάνουμε σεξ

Όταν κάνει κανείς σεξ σε τακτική βάση ενισχύει την εγκεφαλική του λειτουργία, αναφέρει νέα έρευνα

46

Αιματολογικά τεστ που έγιναν σε ανθρώπους που είχαν ερωτευτεί πρόσφατα έδειξαν αυξημένα επίπεδα ανάπτυξη των νεύρων, ζωτικής σημασίας για την ευεξία και την πνευματική εγρήγορση των ατόμων.

Οι ερευνητές εξέτασαν το αίμα σε τρία διαφορετικά γκρουπ: ένα με ανθρώπους που είχαν ερωτευτεί πρόσφατα, ένα δεύτερο με ανθρώπους που είχαν μακροχρόνια σχέση και ένα τρίτο με εργένηδες.

Στο πρώτο γκρουπ παρατηρήθηκαν υψηλά επίπεδα ανάπτυξης των νεύρων, συγκριτικά με τα άλλα δύο, αναφέρει μελέτη που διεξήγαγαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Pavia στην Ιταλία.

Ωστόσο, τα επίπεδα αυτά έπεφταν όσο ένα ζευγάρι παρέμενε μαζί, υπονοώντας με αυτόν τον τρόπο ότι υπάρχου σαφή οφέλη για την υγεία κατά τη διάρκεια «των πρώτων εξάψεων της αγάπης», γράφει η Daily Mail.
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη όσοι κάνουν συχνά σεξ όχι μόνο μειώνουν τα επίπεδα του στρες, αλλά ενισχύουν και την λειτουργία του εγκεφάλου τους.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας επιβεβαιώνονται και από μια ξεχωριστή μελέτη, αναφορικά με την ψυχική υγεία ποντικιών, που διεξήχθη από ερευνητές του πανεπιστημίου Princeton στις ΗΠΑ.

Αρσενικά ποντίκια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, προκειμένου να ελεγχθεί η σεξουαλική τους δραστηριότητα. Η μία ομάδα έκανε σεξ μία φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων, ενώ η άλλη κάθε μέρα για το ίδιο διάστημα.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στα ποντίκια που ήταν σεξουαλικά ενεργά όχι μόνο παρατηρήθηκε ανάπτυξη των νευρικών τους κυττάρων, αλλά είχαν και χαμηλότερα επίπεδα ορμονών που συνδέονται με το στρες στον οργανισμό τους.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept