Τρίτη ηλικία και σεξ!Το 40% είναι ακόμα ενεργό..

72
Πολλαπλές έρευνες έχουν δείξει ότι το σεξ κάνει καλό στη ψυχική και σωματική υγεία. Θεωρείται φάρμακο για την καρδιά, μυστικό της μακροζωίας, το ιδανικό αγχολυτικό και η καλύτερη άσκηση. Και όλα αυτά δεν αφορούν μόνο τους νέους, καθώς νέα αμερικανική έρευνα έδειξε ότι περίπου το 40% των πολιτών ηλικίας 65 έως 80 ετών είναι ακόμη σεξουαλικά ενεργοί.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν ότι το 84% των ανδρών και το 69% των γυναικών ηλικίας 65 έως 80 ετών πιστεύουν ότι το σεξ είναι σημαντικό σε κάθε σχέση ανεξαρτήτως ηλικίας.
Οι μισοί άνδρες δήλωσαν ότι έχουν έντονη επιθυμία για σεξουαλική επαφή, ενώ το ποσοστό των γυναικών δεν ξεπέρασε το 12%.

Παρά τη σημασία που έχει το σεξ και για τις μεγαλύτερες ηλικίες, λίγοι είναι αυτοί που το συζητούν με μόλις το 17% να το έχει αναφέρει σε κάποιον γιατρό.
Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η συζήτηση για τη σεξουαλική ζωή των ηλικιωμένων είναι σημαντική, καθώς θα ενημωρωθούν καλύτερα για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Σύμφωνα με στοιχεία, υπάρχει 38% αύξηση στην εμφάνιση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως τα χλαμύδια και τα κονδυλώματα.

Η έρευνα αναφέρει επίσης, ότι το 18% των ανδρών ηλικίας 65-80 ετών παίρνουν τα τελευταία δυο χρόνια φάρμακα για να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους επίδοση.
«Πρέπει να απαλλαγούμε από τα στερεότυπα και τα ταμπού που σχετίζονται με αυτό το θέμα. Ξέρουμε ότι οι νέοι δεν νιώθουν καλά όταν δεν κάνουν συχνά σεξ. Το ίδιο όμως, ισχύει και για τους ηλικιωμένους. Πρέπει όλοι σαν κοινωνία να συμφωνήσουμε ότι και οι ηλικιωμένοι έχουν το δικαίωμα στα οφέλη της σεξουαλικής υγείας» δήλωσε η ερευνήτρια Lesley Carter.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept