ΒΑΛΤΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ…ΟΡΕΞΕΙΣ ΣΑΣ! Οι πολλοί ερωτικοί σύντροφοι αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου

702

Η τάση του σύγχρονου ανθρώπου να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τη σωματική σεξουαλική επαφή φαίνεται πως θα ενταθεί στις επόμενες γενιές, καθώς πολλαπλασιάζονται οι έρευνες που «ενοχοποιούν» το σωματικό σεξ για την εκδήλωση μίας ολόκληρης λίστας από ασθένειες.

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ήταν η αρχή. Ακολούθησε το ξέσπασμα του φονικού ιού HIV, γνωστού σε όλους μας ως Έιτζ. Πρόσφατα ακολούθησε έρευνα, που υποστήριζε ότι το στοματικό σεξ αυξάνει τις πιθανότητες για εκδήλωση καρκίνου του στόματος. Το τελευταίο… χτύπημα και μάλιστα ένα 24ωρο πριν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ήρθε από ερευνητές του English Longitudinal Study of Ageing (ELSA), οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι η εναλλαγή πολλών ερωτικών συντρόφων κατά τη διάρκεια της ζωής μας, αυξάνουν καθοριστικά τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου!

Όπως υποστηρίζουν η ερευνητική ομάδα, με βάση τα στοιχεία από την έρευνα που διεξήγαγαν, η εναλλαγή άνω των 10 ερωτικών συντρόφων «παραβιάζει» την «κόκκινη γραμμή» των αντοχών του ανθρώπινου οργανισμού και αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου. Μάλιστα, οι «άτακτες» γυναίκες έχουν ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες σε σχέση με τους άντρες.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 5.722 ανθρώπων άνω των 50 ετών. Δηλαδή σε μία ηλικία που έχει αρχίσει να ολοκληρώνεται ο ερωτικός κύκλος του μέσου ανθρώπου.

Ο μέσος όρος των ερωτηθέντων ήταν 64 ετών και το 75% ήταν παντρεμένοι. Το 22% των ανδρών και μόλις το 8% των γυναικών, ανέφεραν ότι είχαν πάνω από 10 ερωτικούς συντρόφους στη διάρκεια της ζωής τους.

Συγκρίνοντας τις απαντήσεις των ερωτηθέντων και το ιατρικό τους ιστορικό, οι επιστήμονες διαπίστωσαν το εξής εκπληκτικό. Οι γυναίκες που έκαναν σεξ με πάνω από 10 ερωτικούς συντρόφους στη ζωή τους, παρουσίασαν 91% αύξηση στην εκδήλωση καρκίνου, σε σύγκριση με τις γυναίκες που είχαν… έναν ερωτικό σύντροφο.

Οι δε άντρες που είχαν τέσσερις ερωτικούς συντρόφους, παρουσίασαν αύξηση 54% στην εκδήλωση καρκίνου, σε σχέση με τους άντρες που πέρασαν τη ζωή τους με έναν ερωτικό σύντροφο. Όσο για εκείνους που είχαν πάνω από 10 διαφορετικούς συντρόφους στο σεξ, παρουσίασαν αύξηση 69%.

Η έρευνα δίνει ένα δείγμα, ωστόσο για να θεωρηθεί καθοριστικός ο παράγοντας του σεξ με πολλούς διαφορετικούς συντρόφους στην εκδήλωση οποιαδήποτε μορφής καρκίνου, θα χρειαστούν πολλές ανάλογες έρευνες, συγκρίσεις και μελέτες σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept