7 παράγοντες που σκοτώνουν την ερωτική επιθυμία

380

Το στρες,  το αλκοόλ  αλλά και ο ανεπαρκής ύπνος είναι μόνο τρεις από τους παράγοντες που «σκοτώνουν» την ερωτική επιθυμία. Διαβάστε αναλυτικά

Προβλήματα στύσης
Άντρες με στυτική δυσλειτουργία συχνά ανησυχούν για το πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σεξουαλικά και η ανησυχία μπορεί να τους καταβάλει περισσότερο και η επιθυμία να σβήσει.

Χαμηλή τεστοστερόνη
Η τεστοστερόνη ενισχύει την ερωτική επιθυμία. Καθώς οι άντρες μεγαλώνουν, τα επίπεδά της μειώνονται.

Κατάθλιψη
Αν κάποιος υποφέρει από αυτή  τη ψυχική νόσο, δεν έχει διάθεση για σεξ. Ορισμένα αντικαταθλιπτικά μειώνουν την ερωτική επιθυμία.

Εμμηνόπαυση

Για πολλές γυναίκες η σεξουαλική επιθυμία μειώνεται και αυτό  οφείλεται μερικώς σε συμπτώματα όπως η ξηρότητα του κόλπου και η επαφή που εξ αυτού του λόγου, γίνεται επώδυνη.

Αλκοόλ
Ένα ποτό μπορεί ενδεχομένως να σας χαλαρώσει. Ωστόσο, το πολύ αλκοόλ επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική επιθυμία. Το να βλέπει κάποιος τον σύντροφό του μεθυσμένο αποτελεί επίσης παράγοντα έλλειψης διάθεσης.

Ανεπαρκής ύπνος
Αν η ερωτική σας διάθεση έχει πληγεί, μπορεί ενδεχομένως να μην κοιμάστε αρκετά. Η κούραση επηρεάζει αρνητικά την επιθυμία.

Παχυσαρκία
Όταν κάποιος είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος, η επιθυμία συχνά μειώνεται. Μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν απολαμβάνει το σεξ, στο ότι η απόδοσή του δεν είναι η επιθυμητή ή έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept